Stewed Tomater och Okra

Detta är ett snabbt och enkelt recept på okra och tomater. Den är gjord med endast 4 ingredienser plus salt och peppar. Skålen är gjord med konserverad tomater, paprika och lök.

Denna läckra södra okra-sidrätter är klar på mindre än 30 minuter. Det gör en utmärkt sidrätter att servera med ett lammben eller rostbiff. Eller servera okraen med bakad fisk eller fjäderfä.

Se även
Okra Saute med majs och tomater
Crispy Fried Okra Med Cornmeal Coating

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta okraen och skiva av stångändarna. Skär den i 1/2-tums rundor.
  2. Placera skivad okra i en kastrull och täck med vatten. Koka upp vattnet och minska värmen till medelstor. Fortsätt att laga mat i 5 minuter.
  3. Tappa okraen i en kolv och sätt tillbaka den till kastrullen. Lägg till resterande ingredienser. Smaka okra och tomatblandningen i 15 till 20 minuter längre, eller tills okraen är öm.
  1. Tillsätt kosher salt och slipad svartpeppar, som behövs för att smaka.

tips

Istället för salt och peppar, krydda okraen med en kryddat saltblandning eller kreolsk kryddor .

Reader kommentarer

"Jag har aldrig försökt okra förut men som jag gillade alla andra ingredienser trodde jag att jag skulle prova det ... Jag måste erkänna att jag verkligen tyckte om det ... barnen älskade det också. Jag ska definitivt prova igen Tack!" - james r

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 62
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 89 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)