Oemotståndlig fransk potatis- och läsksouprecept

Potatis- och purjursoppa är känd över hela världen, förmodligen för att det är en klassisk kombination av två mycket älskade grönsaker. I Frankrike kallas denna soppa Vichyssoise och är känd mer som serveras kall. Det kan du självklart göra om det är mitt i en varm sommar, men på en kall vinterdag, vad kan vara trevligare än soppan serveras varm och ångande med en crusty fransk brödsmörgås eller skiva eller två av smöriga Brioche.

Denna potatisfilé sopprecept har varit i min familj i generationer. När jag var barn var det känt som botemedlet för vad som helst som ansåg dig. Det är fortfarande. Varm, krämig och tröstande, med bara den rätta känslan av kryddor, lyfter denna enkla potatisfilé soppa hemlagning till en enkel konst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim de gröna toppen och rotänden på purjolökarna och kassera dem. Halva purjolök i längdriktningen och svep bladen noggrant i kallt vatten för att avlägsna smuts och sand, ändra vattnet några gånger. Torka purjolöket, torka med pappershandduk och skiv de vita delarna tunt.
  2. Smält smöret i en stor panna över medium värme. Tillsätt purjolöket till smöret och sauté dem tills de blir ömma, men inte bruna, det tar ungefär 4 minuter.
  1. Tillsätt potatis, kyckling, bukett garni, salt och peppar till din smak, till pannan och sätt blandningen till en simmer.
  2. Koka soppen i 25 till 30 minuter, eller tills alla grönsaker är mycket ömma. Ta bort pannan från värmen.
  3. Ta bort några kokta purjolök och lägg till ena sidan för dekoration.
  4. Använd en mixer eller matberedare, puré blandningen tills den är mjuk och silkeslen. Överför försiktigt potatispannblandningen tillbaka i kastrullen och rör den tunga kräman. Värm soppan försiktigt - undvik att koka den när du löper risken med soppdrinkningen - och servera omedelbart med de reserverade purjolerna för garnering och crusty bröd eller en smörgås för att fylla på lunch.
  5. Soppan är utsökt när du är nyberedd, du kan också frysa, så gör ett stort parti så att du har lite att äta nu och lite att frysa. Om frysning frysa innan du lägger till grädden.
  6. När du är redo att äta, tina av soppen och försiktigt uppvärmningen, lägg sedan till grädden som beskrivits ovan.