Easy Drop Dumplings för Soppa och Stews

Dumplings är den typiska komfortmat. Enligt webbplatsen Kökprojektet, ordet "dumpling" går tillbaka till Norfolk, i östra England, ca 1600. Det verkliga ursprunget är dock okänt. Det som är känt är att dumplings först användes för att fylla människor när köttet var knappt, och det betyder att de var en häft av bönder som regelbundet var tvungna att scrounge för mat, särskilt kött.

Dumplings är gjorda av en enkel deg som ångas eller kokas, och de släpps, inte skära ut som kex. (Kakor kan också tappas, men de är alltid bakade i ugnen. Men degen liknar dumplingsdegen.)

Dumplings äts mestadels i kallare klimat som England, Centraleuropa och en del av Italien, rapporterar Oxford Companion to Food. Det skulle sträcka sig till de kallare klimat i USA, men denna maträtt är också en sydlig häftning i kallare månader.

Dessa grundläggande dumplings är underbara i en kyckling eller biffgryta eller gryta. Lägg persilja eller gräslök i blandningen om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sifta mjöl, bakpulver och salt tillsammans.
  2. Tillsätt mjölken eller vattnet och blanda för att göra en smet som kan tappas från en sked.
  3. Släpp sked av smeten på en kokande gryta eller soppa när det nästan är gjort. Var noga med att det finns gott om vätska i potten, men försök hålla dumplingsna ovanpå grönsakerna och köttet eller båda.
  4. Täck och koka i ca 10 till 15 minuter, beroende på dumplings storlek.

Användningar för dumplings

Den vanligaste användningen av dumplings i Förenta staterna är i den favorit vintertidens komfortmat, kyckling och dumplings rapporterar The Kitchen Project. Det har varit en vanlig familjemiddag på söndagar i USA i många år. Servera med en varm grön grönsak som ärter, med kyckling eller ångad färsk gröna bönor eller broccoli för en enkel men fyllig och hälsosam meny. En variation på detta tema, lite mer sofistikerad, är kycklingfricassee med dumplings . Samma sidor skulle fungera med detta recept.

Dumplings kan också släppas i en mängd grytor och soppor och fungera som de gjorde hundratals år sedan - som en förlängning för måltiden. De kan också bifoga något, till exempel äpple dumplings. I detta fall fungerar de som konditorivaror till en efterrätt. Allt som allt, ett mest mångsidigt recept att känna av hjärtat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 454 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)