Easy Creamsås

Denna krämsås är rikare än den typiska vita såsen eller Bechamel , och den är lika mångsidig. Lägg till några matskedar Chardonnay eller torrt vitt vin, eller tillsätt lite parmesanost för att ge denna enkla bassås lite zing. Örter och andra typer av ost kan också tillsättas. Se tips och variationer för fler idéer.

Det är en fantastisk sås att servera över kyckling, räkor eller fiskfiléer, och det tar bara några minuter att fixa. Alternativt, lägg till några koppar strimlad ost och använd den för en rik och krämig makaroner och ost. Det är en utmärkt sås att använda som ett bindemedel i grytor också.

Den vita peppar är bara för att hålla såsen vit. Om du föredrar smaken av svartpeppar, var god att använda nybakad svartpeppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm mjölken i en gryta över medelvärme tills bubblor börjar dyka upp runt kanten. Hålla varm.
  2. Smält smöret i en kastrull över medium låg värme.
  3. Tillsätt mjölet och rör om tills blandningen är väl blandad. Fortsätt tillagning, rör om i 2 minuter.
  4. Blanda gradvis in den heta mjölken. Koka över medium värme, ständigt rör om tills såsen börjar koka och tjocknar. Simma, rör om ofta, över mycket låg värme i 5 minuter. Rör om i grädde och vin om det används. Smaka med salt och peppar till smak och tillsätt lite muskot och örter om så önskas.
  1. Receptet gör ca 1 1/4 till 1 1/2 koppar medelstora krämsås.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 134
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 212 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)