Klassisk Bakad Corn Pudding

Denna custardliknande majspudding är väldigt god, och det är det perfekta ackompanjemanget för en grillad eller bakad skinka . Det är också en utmärkt sidrätter för en semestermiddag.

Puddingen börjar med en enkel vit sås. Såsen blandas med krämstil och helkornsmjöl och sedan slog ägg till för att blandningen ska bli lätt och fluffig.

Vi sörjer majspudding med lite extra socker, men gärna minska sockret eller släppa ut det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smält smör i en kastrull över medium låg värme; tillsätt mjöl, rör om tills blandningen är väl blandad. Koka, rör om i 1 till 2 minuter. Rör gradvis in i mjölken; tillsätt socker och salt. Koka, vispa hela tiden, tills den är jämn och förtjockad. Blandningen blir tjock. Avlägsna från värme och rör om i krämstil och kärnmjölk.
  3. Lätt slå äggulor , och tillsätt sedan till majsblandningen. I en fettfri skål, slå äggvita tills styva toppar bildar. Vika äggvita i blandningen.
  1. Överför till en 2-kvarts smörgryta. Ställ i en större panna och sätt i ugnen. Tillsätt varmt vatten till den stora pannan till ett djup av ca 1 tum.
  2. Baka i ca 45 minuter.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 317
Totalt fett 15 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 129 mg
Natrium 997 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)