Receptet för Ost Crouton

Att kasta ett lamm av gammalt bröd bort är ett brott när man kan göra krutonger ut ur det istället. Faktum är att jag ibland sätter bröd åt sidan för att bli inaktuellt, så att jag kan göra det till croutoner. Detta recept tar crunchy hemlagad croutons ett steg längre genom att lägga till en toppning av ost.

På vilket sätt är detta recept också ett bra sätt att använda några små knölar med hårt ostgolv i baksidan av ditt kylskåp. Du kan använda praktiskt taget alla typer av ost - några att prova är Cheddar, Gruyere, Asiago, Parmigiano-Reggiano eller Manchego.

Dessa ostkrutonger kan kastas i sallad, men är lika bra ströda över en skål soppa.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 325 F

2. Skiv brödens bröd i 1/2 till 1-tums rutor *

3. Sätt brödkubborna i en stor skål och kasta med olivolja, ost och några saltknippar. Det enklaste sättet att göra detta är med dina händer och kastar brödet upprepade gånger så att det är jämnt täckt.

4. Sprid croutonerna i ett lager på ett rimmat bakplåt.

5. Baktiden varierar, men tar vanligen ca 30 minuter.

Croutonerna ska vara snyggt brunade och krispiga. Skaka pannan flera gånger medan croutonsna baka för att se till att de lagar jämnt.

6. Låt svalna.

* En baguett kan också skäras skarpt, istället för att skäras i kuber. Borsta varje skiva med olivolja, strö med ost och baka.

Bröd sallader
Croutoner är den perfekta topping för sallad, men bitar av bröd som huvuddel av en sallad kan vara ännu bättre. Panzanella (italiensk brödsallad) är gjord av bitar av gammalt bröd, färska tomater, lök och vinaigrette. Ibland läggs gurka och basilika. Detta recept , som tillägger mozzarella till brödsallad, är en otraditionell twist.

Fattoush är en annan brödsallad, denna gång gjord av pitabröd. Typiska tillägg inkluderar tomat, gurka, örter, romaine sallad och sedan en citronvinägrett. I detta fettrester är fetaost sprinklad på toppen.

I båda recepten är brödet och pita vanligtvis vanligt, eftersom salladerna kom fram som ett gott sätt att använda bröd som inte var helt nytt. Ett annat riktigt gott sätt att använda gammalt bröd? I en rostad kyckling- och brödsallad . I vissa recept kastas brödet med kycklingen efter det att den lagar mat, i andra recept brödet är bakat med kycklingen och suger upp det är fett och juice.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 101
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 97 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)