Easy Christmas Stollen Sweet Bread Recept

Tyska stollen bröd vid jultiden är en gammal tradition som fördes till USA av tyskarna och Pennsylvania tyskarna. Reollen för stollen, ett gott sött bröd, kan vara väldigt extravagant, men det här är enkelt och enkelt att göra recept på stollen mycket lätt att följa.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blanda vatten och jäst i stor skål. Tillsätt mjölk, ägg, mjukt smör, socker, salt och citron. Uppståndelse. Tillsätt 3 koppar mjöl och blanda väl. Lägg långsamt i kvarvarande mjöl, tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knä i 5 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och mjuk vid beröring. Lägg degen i stor smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, utdragsfria stället i 1 timme eller tills det fördubblats i storlek.
 1. Kasta ner degen . Vrid degen på lättmjölad bräda och knä i kandad frukt och mandel i 4 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Dela degen i halva för två små bröd, om så önskas. Pappa deg i en 1-1 / 2 tum tjock oval. Vik ihop den på mitten. Ställ in vikta bröd på smurt bakplåt och repetera med andra halvlek om du gör små bröd. Pensla bröd eller bröd med smält smör. Övergå och låt höjas i varmt, trångfritt ställe i 45 minuter eller tills det fördubblats i storlek.
 2. Baka loaf vid 375 grader F i 35 minuter eller tills brödet är guldbrunt. Ta bort bröd från ark och låt svalna på stället.
 3. Blanda konditorisocker, citronsaft och vanilj i liten skål. Sätt glas på bröd. Låt ställa in ytterligare 15 minuter före skivning.

Brödbakningstips:

 1. Citron och apelsinzest kan samlas före tid. Se till att bara glida av den färgade delen av skalen. Den vita delen, pithen, gör brödet bittert.
 2. Förvara jäst i en lufttät behållare och i kylskåp. Värme, fukt och luft dödar jäst och förhindrar att bröddeget stiger.
 3. Förvara mjöl ordentligt för att hålla det från att förstöra.
 4. Du kan använda vilken typ av mjölk som helst i detta recept: helmjölk, skummet, låg fetthalt etc. Mjölk kan också bytas ut med vatten och icke-fet mjölk .
 5. Mjölk kan ersättas med sojamjölk.
 6. Det finns en mjölk för att torka mjölkpulveromvandlingsbordet . Använd det för att räkna ut hur mycket torr mjölk som ska sättas till vattnet när du ersätter mjölken i receptet.
 7. Ägg ersättning kan användas i stället för ägget.
 1. Använd flaska vatten i stället för kranvatten för att göra ditt bröd. Vattenmjukgörare och klorerat offentligt vatten kan ibland döda den jäst som behövs för att göra ditt bröd degen stiger.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 155 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)