Apple Pie Chips och Dip

Detta äpple dopp med pajskorpspån är en dekonstruerad äppelpaj. Den har all smak av en hemlagad äppelpaj, men med en skillnad: det serveras som en aptitretare. Det är det perfekta mellanmålet som erbjuds vid en höst- eller vinterfest eller ett spelevenemang. Servera äppeldipmen varm från en skål eller håll den varm i en 2-kopps eller 1-kvart långkokare .

Receptet innehåller en hemlagad matberedare paj bakverk, men du kan använda två ark av kyld pajskorsa.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skala äpplen, kärna dem och skära sedan i kilar. Tärning kilarna.
 2. Lägg de tärnade äpplen i en medelstora kastrull med citronsaft, brunt socker, 2 matskedar mjöl, majssirap, 1 matsked smör och 1 1/1 tesked kanel. Rör om att blanda grundligt. Ta med äppelblandningen till en simma över medium värme. Sänk värmen till låg och fortsätt tillagning, omrör ofta, i ca 12-16 minuter, eller tills äpplen är ömma. Om blandningen är för tjock, tillsätt lite vatten.
 1. Värm ugnen till 350 F.
 2. Line bakplåtar med pergamentpapper.
 3. I en matberedare kombinerar du 3 koppar mjöl, salt, bakpulver och 3 tsk socker. Pulsa för att blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och puls ca 6 gånger, eller tills smörbitarna är ungefär småa ärter. Druva omkring 8 msk isvatten genom matningsröret medan du pulserar. Lägg till mer, efter behov, tills degen börjar bilda små klumpar.
 4. Vrid degen ut på en mjölad yta och forma till en planad skiva. Vik i plastfolie och kyla i 10 till 20 minuter.
 5. Rul degen ut ca 1/8 tum tjock på en mjölad yta. Skär ut löv eller andra former och ordna dem på de pergamentpappersfodrade bakplåtarna.
 6. Kombinera ägget och 1 matsked vatten ; vispa att blanda. Lätt borsta varje pajskorschips med blandningen. För bladformar, använd en tandpetare eller spett för att lätt spåra vener på bladen.
 7. Kombinera 2 matskedar granulerat socker med 1/2 tsk kanel. Stänk över pajskorschipsen.
 8. Baka pastryflisorna i ca 15 till 18 minuter, eller tills det är fast och lätt brunad.
 9. För att servera, värm upp äppelblandningen och servera varm i en skål tillsammans med pajskorpspånen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 208 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)