Kycklingspaghetti Med Tomatsoppa och Ost

Denna kycklingspaghetti är fylld med smak. Tre typer kondenserad soppa används i detta recept, men du kan använda ca 3 koppar vit sås och en burk tomater om du föredrar hemlagad över bearbetad mat.

Känn dig fri att lägga till din egen personliga touch. Du kan använda rostade paprika eller malet röd paprika i stället för pimientos eller tillsätt lite ost eller sautad svamp till grytan. Tomatssoppa kan också ersättas med tärnade tomater eller tomater med hackade gröna chili peppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn laga du en kyckling i saltat vatten tills det är ömt. Ta bort kyckling och spänningsbuljong.
  2. Medan kycklingen svalnar, laga spagetti i den återstående buljongen enligt förpackningsanvisningarna.
  3. Töm spaghetti och kasta med olivolja.
  4. Värm ugnen till 350 F.
  5. Smör en 2 1/2-kvarts bakfat.
  6. När kycklingen är cool nog att hantera, ta bort kött från ben och hacka.
  7. I en stor mixskål kombinerar du spaghetti, lök, selleri, pimiento, kondenserade soppor och ost. Tillsätt skuren kyckling och rör om. Smaka med salt, peppar och vitlökspulver.
  1. Placera i den färdiga bakfatet och baka i den förvärmda ugnen i ca 30 minuter, eller tills det är varmt och bubbligt.

Tips och variationer

Byt ut Velveeta-ost med mild eller skarp shredded cheddarost. Spara 1/2 kopp av den strimlade osten för att pålägga grytan ca 10 minuter innan den kommer ur ugnen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1533
Totalt fett 99 g
Mättat fett 41 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 486 mg
Natrium 1,134 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 130 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)