Easy Baguette Recept - Four Hour Bread - Stangenbrot

Det här fantastiska baguette receptet behöver inte ens fina ingredienser! Bra, allsmält mjöl är bättre än brödmjöl för den autentiska, parisiska smulan och krispiga skorpan.

Baguetter kallas också "Stangenbrot" och används i tysk snabbmat som "ta bort Brötchen" eller bredvid en varm gryta ( "Metzelsuppe" och Oxtail Soup komma ihåg.). De gör också inroads som crostini och är fortfarande underbara dunked i en skål med kaffe, fransk stil.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anteckningar innan du börjar

Medan allsmält mjöl behövs i detta recept kan du också ersätta specialmjöl som europeisk stil eller italiensk stil som säljs av King Arthur Flour. Dessa mjöl är alla lite lägre i protein än brödmjöl, vilket påverkar slutkrummen och skorpan.

Var uppmärksam på hur du mäter mjölet. Mjöl sked lätt in i koppen, sedan slätas av väger ca 120 gram per kopp. Om du doppar din kopp i säcken packar du ner den och bara 3 1/2 koppar (eller till och med lite mindre) behövs.

Kom ihåg att det är konsistensen av degen som är viktig, inte exakt vikten eller måttet på mjölet. Beroende på fuktighet och hur torr mjölet är, måste du justera den slutliga degen genom att lägga lite mer mjöl eller arbeta i lite vatten med våta händer.

Klor i vattnet kan påverka smaken, och surdjursorganismer är känsliga för det. Även om det inte finns surt i denna baguette degen, har jag vana att använda flaskvatten eller kranvatten som stått över natten på disken för att släppa ut klor för att få de bästa resultaten jag kan. Träkol och andra vattenfilter kan också ta bort klor. Du kan använda obehandlat kranvatten om du gillar dess smak.

Baguette Directions - mjölhydrering

 1. Häll vattnet i en skål (jag använder stativblandarens skål eftersom jag vill knäda den på maskinen). Lägg till jästen (snabb eller bröd maskin jäst löses snabbt, men vanlig, frystorkad jäst kan användas), salt och tillräckligt med mjöl för att göra en shaggy massa när den omrörs med en sked.
 2. Låt mjölvvattenblandningen sitta i 20 till 30 minuter för att rehydrera.

Blandning och första uppgång

 1. Placera skålen på mixern med en degkrok och blanda i låg hastighet i 8 till 10 minuter. Vrid degen ut på en lättmjölad bräda och knä några gånger med händerna tills det är smidigt och fjädrande. Degen ska vara lite klibbig (våtare) än för torr, så försök att inte lägga till för mycket mjöl.
 2. Om du blandar för hand, vrid den massiva massan på en mjölkad bräda och blanda tills degen kommer ihop i en boll, ca 2 minuter. Knead i 10 till 12 minuter totalt. Degen bör vara fel på den lite klibbiga sidan. Vätaren degen, desto lättare är smulan.
 1. Placera degen i en lättoljad skål eller annan behållare. Du kan önska att markera din begynnande deghöjd på behållaren så att du kan berätta hur långt den har stigit. Täck så att degen inte torkar ut.
 2. Låt den stiga vid rumstemperatur (ca 75 ° F eller 22 ° C) i 45 minuter, eller tills degen har stigit 25-50% från originalet (ej fördubblats). Om ditt hus är kallare, som det ofta är mitt, kan det ta en timme eller mer.

Andra uppgången

 1. Lätt torka disken och vrid degen på den. Klätt försiktigt in i en rektangel och vik den, borsta av alltför mycket mjöl när du går. Vik det i brevstil, gör sedan en kvart vänd och vika brevstil igen för att bilda en fyrkantig boll. Se en bildhandledning om hur du brutar bröddeg här .
 2. Placera den tillbaka i behållaren, täck och låt den stiga till 1 1/2 gånger sin storlek (inte helt dubbelt) 45 minuter eller mer.

Tredje uppgång och formning

 1. Lätt torka disken igen och vrid degen ut på den. Klistra inte ner det som tidigare, men skära det med en kniv eller bänkskrapa i tre lika stora delar. Delarna ska väga ca 10 uns eller 285 gram, vardera.
 2. Täck varje stycke i en rektangel, borsta av överskottsmjöl och vika längdkanten mot dig. Tryck för att försegla. Vik igen, för att skapa ytspänning runt den torpedformade degen. Tät sömmen genom att klämma fast.
 3. Placera båda händerna på degen och klippa baguetten fram och tillbaka medan du trycker på ett litet tryck ut mot ändarna. Gör detta ett par gånger tills baguette är ca 15 inches lång.
 4. Se till att sömmen är väl förseglad och placera sedan på en lättmjölkad (eller majsmjöl, om du föredrar) en bit av pergamentpapper som ligger på baksidan av ett kakan.
 1. Förbered de andra två bröderna på samma sätt. Placera brödenna så långt ifrån varandra på pergamentpapper som praktiskt.
 2. När brödena är klara, klistra och lyft parchmentpapperet, dragspelstil, vilket leder bladen nära varandra. Damma toppen med mjöl och täck lätt med plastfolie.

Senaste stigning, scoring och bakning

 1. Sätt på ugnen till 450 ° F. Placera en gammal panna på bottenstället för att värma och justera toppskivan 1/2 uppåt. Om du har en ugn eller brödsten, värm den med ugnen. Läs mer om hur du förbereder ugnen och varför här .
 2. Låt brödena stiga i 30 till 40 minuter eller tills de har ökat i storlek med cirka 50%.
 3. Slash överst på baguetterna med en lamé, ett rakblad eller till och med en serrated brödkniv. Skärningarna ska ligga i en spetsig vinkel mot brödets längd och parallellt med varandra. Om degen stiger väl öppnar skäret våren omedelbart omedelbart för att visa brödets insida.
 4. Skjut in bröden med pergamentpapperet i ugnen. Om du har en baksten, släng dem av kakan direkt på stenen. I annat fall behåll dem på det uppåtvända kakan.
 5. Häll lite varmt vatten från kökskokaren i den gamla pannan i botten av ugnen. Några recept kallar isbitar men jag tror att med isbitar inte menar, varför skulle jag vilja minska ugns temperaturen?
 6. Stäng ugnsluckan. Om du gillar att spraya ugnsväggarna, gör jag det inom de första 5 eller 10 minuterna bakning. Se handledningen för ånga i ugnen här .
 7. Baka bröd tills de är guldbruna, cirka 15 till 30 minuter (beror på höjd, jag är 6000 meter över havet och allt tar längre tid att laga och baka). Vrid brödena ungefär halvvägs och ta bort pergamentpappret om det blir för brunt och krispigt.
 8. Ta bort bröd från ugnen och kyla på ett trådställ för bra luftcirkulation. Ät inom 4 timmars bakning för bästa smak eller omslag i plastfolie och frys i upp till tre månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 164 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)