Easy Apple Streusel Cake Recept

Det här enkla receptet för äpple streuselkaka är gjord med äppeltoppfyllning, så det betyder ingen frukt att skrälla! Jag använde en 32-uns glasburk äpplepott fyllning (någon god kvalitet paj fyllning borde fungera). Du har stor flexibilitet med utseendet på denna tårta. Den kan tillverkas i en 10-tums rörfjäderformspanna, 12-kopps Bundt- pan , 13x9-tums pan eller cupcake-burkar för individuella efterrätter.

Kakan kunde inte vara lättare att göra. Du behöver inte ens en elektrisk mixer . Se bara till att ditt smör och ägg är vid rumstemperatur, blanda sedan med en träsked eller. Om du väljer att använda en elektrisk mixer, överför du till en sked när du lägger till äppelpajfyllningen så att äpplen inte bryts ner.

Det här är en söt efterrätt och streusel topping, vilket är valfritt, gör det ännu sötare, men vem kan motstå bruna socker smör smulor? Om du använder en Bundt-pan kan du försöka placera streuseln längst ner på den smidiga panelen så att den kommer att vara överst när du tar bort den. Men jag lämnar streusel när jag gör denna tårta i en Bundt-pan.

Denna tårta är en stor efterrätt när den återuppvärmdes i mikrovågsugnen och serveras med karamelsås och en skål med vaniljglass. Men räkna inte ut det till frukost. För lättare skivning, kyl det, del i skivor och låt det komma till rumstemperatur före servering. Eller värm det i en mikrovågsugn som jag föreslår ovan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra streusel: Blanda ihop i 4 skålar smält smör, 1/2 kopp mjöl, 1/2 kopp socker, 1/2 kopp ljusbrunt socker och kanel, se till att smöret har absorberats fullständigt av ingredienserna . Klumpa blandningen med dina fingrar för att bilda stora smulor. Avsätta.
  2. För att göra kakan: Värm ugnen till 350 grader. I en medium skål, vispa ihop 3 koppar mjöl, 1/2 tesked salt, 1 1/2 teskedbakad soda och 1 1/2 tesked kanel och lägg åt sidan.
  1. I en separat stor skål, slå ihop 6 uns mjukat smör och 3 koppar socker tills ljus. Tillsätt ägg och vanilj och kombinera noggrant. Tillsätt mjölblandningen och kombinera noggrant, skrapa sidorna med en gummiblandning. Använd en gummispatel eller träsked eller danska degpisk, rör i äppelpajfyllningen.
  2. Belägga pannan du har valt att baka med matlagningspray. Överför smeten till den beredda pannan och sprida streusel topping jämnt överst. Baka 55 till 65 minuter eller tills en spett testar rent. Avlägsna från ugnen och överför till en trådhylla för att kyla helt om du använder en fjäderformig rörpanna. Om du bakar i en 13x9-tums pan, svalna i pannan och skär och servera direkt från pannan. Om du bakar i en Bundt-pan , låt du svalna 20 minuter på en rack och vänd på racket för att svalna helt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 401
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 87 mg
Natrium 320 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)