Apple Crumble Muffins

Dessa läckra friska äpple muffins är toppade med en buttery crumb streusel blandning. Känn fria att använda hackade pekannötter i detta recept eller tillsätt lite mer hackat äpple om du inte bryr dig om nötter. De är läckra på något sätt, och de gör en stor smakfull muffin för en speciell morgon.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F. Linje muffinkoppar med papperslinor.
  2. I en stor mixskål med en elektrisk mixer, krämsmör och 3/4 kopp brunt socker tills det är lätt. Slå i ägget tills det är väl blandat. Slå i vaniljextraktet.
  3. I en annan skål kombineras 2 1/4 kopp mjöl med bakpulver, 2 tsk kanel och 1/4 tesked salt .
  4. Tillsätt ungefär en tredjedel av den torra blandningen till den krämda blandningen med hälften av mjölken. Slå på låg hastighet tills den blivit blandad. Tillsätt återstående torrblandning och resterande mjölk; slå på låg hastighet bara tills blandat. Vik i det hackade äpplet. Sked smeten i 12 beredda muffinkoppar, fyll på ca 3/4 full.
  1. I en liten skål, kombinera 1/3 kopp mjöl med 1/3 kopp brunt socker, kanel och nypa salt; Blanda för att blanda grundligt. Arbeta i smöret med en gaffel eller fingrar tills blandningen är smula. Stänk en generös mängd över varje fylld muffinkopp.
  2. Baka muffinsna i ca 18 till 23 minuter, eller tills en tandpetare insatt i mitten av en stor muffin kommer ut ren. Gör 1 dussin äpple muffins.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 361
Totalt fett 18 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 100 mg
Natrium 628 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)