Marcus Samuelssons Rustik Apple Cake Recept

Lägg till denna snabba och enkla äppelkaka till din dessertrepertoar. Denna fuktiga, läckra tårta är perfekt för efter middagen eller till och med som en frukostkaka!

Reprinted med tillstånd från New American Table av Marcus Samuelsson (Wiley 2008).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smör en 9-tums fjäderformspanna och belägg med brödsmulorna.
  2. Kasta samman granulat och brunt socker. Avsätta.
  3. Skala och kärna äpplen, skiv sedan ett äpple i 16 kilar. Kombinera kanel och 1/3 kopp sockerblandningen i en medium skål. Lägg till äppelkilen och kasta till kappa. Grovt tärning resten av äpplet.
  4. I skålen av en elektrisk mixer utrustad med en paddlefästning, slå ihop smöret och den återstående sockerblandningen på medellång hastighet tills ljus, fluffig och citronfärgad i cirka två minuter. Tillsätt ägget och blanda tills det är kombinerat. Minska hastigheten till låg och tillsätt mjöl och bakpulver. Lägg långsamt hälften och blanda tills den är kombinerad. Vik det skivade äpplet i smeten.
  1. Häll smeten i den beredda pannan och sprida jämnt. Ordna 14 av äppelkilarna flänsade längs kanten av pannan och placera de 2 kvarvarande kilarna i mitten. Baka i 35 till 40 minuter, eller tills mitten är gyllenbrun.
  2. Ta av från ugnen till ett trådställ för att kyla helt. Kör en liten offset spatel runt kanterna för att släppa kakan ur pannan och ta bort fjäderformen. Strö över konditorisocker och skär sedan i 12 kilar.

Mer Delicious Apple Desserter:

Apple Pie upp och ner tårta

Litauisk äppeltårta

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 206
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 248 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)