Lätt Homemade Kokos Citronkaka Recept

Boxade kakablandningar är inte särskilt populära i Marocko, där traditionella kakor som meskouta nästan alltid görs från början och betraktas som snabba, enkla behandlar för att göra efterrätt eller te. Denna kokosnöts- och citronkaka är lika lätt att göra, och du hittar de få extra minuter som används för att mäta ingredienser för att vara väl värda din tid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F (180 C). Smörj och mjöl din kakapanel (ar). Zest och juice din citron.
  2. Med en elektrisk mixer eller för hand, slå ihop ägg och socker tills det är tjockt. Slå gradvis i oljan, slå sedan i vanilj, citronsaft och zest.
  3. Rör i mjöl, kokos, bakpulver och salt, och sedan mjölken. Vispa tills slät,
  4. Häll smeten i din beredda pan (er). Bak i mitten av din förvärmda ugn tills kakttesterna har gjorts - ungefär 25 till 30 minuter för lager; 35 till 40 minuter för avlång 40 minuter för ett rör eller bundtpanna.
  1. Låt kakan svalna i pannan i 5 till 10 minuter. Lossa kakan försiktigt från pannans sidor med en spatel, vänd sedan kakan på ett ställ för att slutföra kylningen.
  2. För att dekorera den kylda kakan, blanda siktat socker och vanilj med tillräckligt med kräm eller mjölk till en spridbar konsistens. Sprid glasyren i ett tunt skikt över kakans topp och damm glasyren med rostat kokosnöt.
  3. Låt isningen ställas in före servering.

* Obs! För att göra rostade kokosnöt sprid den riven osötad kokosnöt i ett enda skikt på ett bakplåt. Baka vid 350 F (180 C) i 5 till 8 minuter, eller tills det är lättgyllt. Avlägsna från ugnen, blanda i några matskedar pulveriserat socker och låt svalna. Täck och lagra tills det behövs.

Recept Tips

Du behöver en eller två färska citroner för zest och juice. När du bakar kakan, använd någon standard form pan; Jag gillar att baka kakan som två individuella 9 "skikt, som sedan serveras genom att skära i kilar. Håll sakerna enkla och ge kakan slät utan frost eller klä upp den som visad med en lätt beläggning av vaniljsmakad glasyr och rostat kokos.

Också, prova en lätt marockansk citronkaka .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 257
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 236 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)