Gör vitlökslökbröd

Jag växte upp i ett hus som använde lökar för nästan varje enskild middagsmåltid, och om lök inte var i huvudrätten var de definitivt i salladen. Jag har hållit min kärlek till lök genom åren och använder dem i allt, från soppor till bröd. Löklökbröd är ett enkelt jästbröd Jag gjorde en kväll för att servera med spagetti. Brödet kan serveras varmt eller det kan toppas med din favorit hårda ost och rostade.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda vatten och jäst i en stor skål. Tillsätt mjölk, socker, salt, smör, vitlökspulver och lök. Uppståndelse. Tillsätt 3 koppar mjöl och blanda väl. Lägg i tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knä i 4 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och slät till beröring. Placera degen i medium smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, utdragsfria stället i 1 timme eller tills det fördubblats i storlek.
  1. Kasta ner degen. Vrid degen ut på en lättmalet styrelse och knä i 4 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Form degen i brödet. Lägg bröd i smörgad brödpanna. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek.
  2. Baka bröd vid 350 grader F i 45 minuter eller tills brödet låter ihåligt när toppen tappas. Ta bort bröd från pannan och låt svalna på ett ställ.
  3. Servera bröd varma med hemlagat visat smör eller, för extra vitlök smak, med vitlökskaka smör . Brödet kan också skivas, toppas med en favorit hård ost, såsom riven mozzarellaost, och rostade i en brödrostugn tills osten smälter och brödet är lättbrunt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 122
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 635 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)