Drambuie Likörsprofil och Cocktails

Den väsentliga skotska likören för den rostiga nageln och bortom

Drambuie är en söt guldfärgad likör med en skotsk whiskybas som accentueras av smakerna av skotsk ljung, honung, örter och kryddor. Whiskyen är en blandning av malts från Speyside och Highland regioner i Skottland . Den har en utmärkt smidig smak, särskilt märkt med kryddad honung .

Denna likör bör betraktas som nödvändig för en barstock , speciellt om man har whiskycocktails.

Den är fylld med spritbutiker och barer över hela världen, vilket gör den lättillgänglig. Den mest populära Drambuie-drycken är överlägset Rusty Nail där den är parad med skotsk whisky.

Det finns också inga sanna ersättare för Drambuies signatursmak, även om det närmaste alternativet är Glayva. Drambuie kan också serveras på klipporna eller med antingen ginger ale eller ingefära öl och gör en underbar dessertdrink .

Drammens historia

Historien om Drambuie går tillbaka till omkring 1745, när prins Charles Edward Stewart angivligen gick vidare med den "hemliga" formeln för hans personliga elixir när han flydde Skottland efter slaget vid Culloden. Legenden säger att mottagaren av receptet var Stewarts betrodda kapten John MacKinnon och att den förblev på Isle of Skye.

I slutet av 1800-talet klarade Clan MacKinnon receptet till James Ross som förbättrade det och sålde den reviderade likören på Broadford Hotel på Skye, som fortsätter att hävda att det är " Drambuys födelseort ". Vid Ross död sålde änkan receptet till en annan MacKinnon-familj och den första kommersiella produktionen av Drambuie började i Edinburgh 1910.

Namnet Drambuie är härledt (sannolikt) från den skotska gælisken en dram buidheach , vilket betyder " den dricka som uppfyller. "

Drambuie Cocktail Recept

Matlagning med Drambuie

Mer om Drambuie Likör

Mer Drambuie Bottlings

Utöver den ursprungliga tappningen av Drambuie finns två andra uttryck också tillgängliga. Båda föredras att serveras snyggt eller över is.