Grillbakade äpplen i folie med kanel och socker

Det tar inte mycket att göra läckra grillbakade äpplen på grillen. Allt du behöver är lite kanel och socker och lite aluminiumfolie för en hälsosam sidrätter eller dessert för barnen (vem skojar vi? För alla, förstås!). Förvärm bara grillen, kärna dina äpplen, sked lite smör eller margarin, socker och kanel inuti kärnan, linda upp det ihop i en del aluminiumfolie och du är

Behöver detta recept vara vegan ? Använd vegansk margarin för att hålla den vegan. Många människor föredrar faktiskt smaken av margarin i recept som den här, där du faktiskt smakar den lite, och använder inte bara den för att suga upp bröd som i fransk toast, till exempel, så var inte rädd att använda margarin istället för smör. Dessa friska grillade äpplen i folierecept är vegetariska och alla ingredienser är också glutenfria.

Se även: Fler vegetariska grilluppskrifter

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm din grill.

Medan grillen värms upp, ta försiktigt bort kärnan från äpplen och lämna botten intakt.

Blanda i kanel och socker i en liten skål.

Skeda en hel matsked av kanel och sockerblandningen i varje äpple, och toppa vardera med 1/2 tesked vegansk margarin eller smör.

Vik försiktigt varje äpple i aluminiumfolie och lägg på grillen. Koka i ca 20 minuter, vrid ett par gånger för att garantera jämn matlagning.

Beroende på hur varmt din grill är, kan dina äpplen behöva så lite som 15 och så mycket som 30 minuter att laga mat, så piercera med en gaffel ett par gånger för att se hur mjukt de är.

Var alltid försiktig när du öppnar foliepaket från grillen eftersom ångan blir hetare än du tror, ​​även om du har låt paketet svalna i flera minuter.

Strö med några hackade nötter om du vill, och njut av dina vegangrillbakade äpplen.

Receptvariationer:

Se även: Mer hälsosamma dessertidéer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 8 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)