Caponata alla Siciliana Recept

Den maträtt som fler människor associerar med Sicilien än någon annan är förmodligen caponata , en auberginebaserad glädje som nu har spridit sig över Italien och bortom. Tyvärr är en stor del av Caponata som möter utanför Sicilien en skugga av vad det borde vara. När det är gjort rätt är det en snygg sommarrätt som är idealisk för att suga upp en tråkig aptit på en varm dag.

Även om det traditionellt är en sommarrätt, är det så älskat att det nu görs året runt, i oändliga olika former. Vissa versioner är rent vegetariska, medan vissa Palermo-versioner också kan innehålla fisk, som du ser i variationerna nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att avlägsna filamenten från selleri stjälkarna och blanchera dem sedan i lätt saltat vatten i 5 minuter. Töm dem, skära dem i bitar av bitar, stek dem i en liten olja och sätt dem åt sidan.
  2. Klipp en liten "X" -form i botten av varje tomat och släpp sedan dem i kokande vatten i ungefär 30 sekunder för att blanchera dem och gör skalen lätt att ta bort. Skala dem och hugga dem.
  3. Smaka löken fint och saut dem i olivolja. när de har blivit genomskinliga, ca 5 minuter, lägg till kapris, pinjenötter, oliver och tomater. Fortsätt tillagning, rör om med en träsked tills tomaterna är färdiga, cirka 15 minuter, och avlägsna sedan från värme.
  1. Medan tomaterna lagar mat, värms en stekpanna med lite olja och steka den torkade aubergine i flera satser. När den sista batchen är klar, returnera tomaterna till att värma och rör i aubergine tillsammans med selleri. Tillsätt tomatsås också vid denna tidpunkt (om du använder). Koka i flera minuter över låg värme, rör om försiktigt, rör om i ättika och socker. När ättika har nästan helt förångat, ta bort potten från värme och låt den svalna.
  2. Servera caponaten vid rumstemperatur, med garnering av färsk basilika, om du använder. Det kommer att finnas mycket, men oroa dig inte, för det håller flera dagar i kylskåpet, och jag tycker att det förbättras med tiden.

Vissa variationer:

Palermo-Style Caponata med fisk ( Capunata Palermitana Chi Purpiceddi )
Ingredienserna som anges ovan, plus:

Metoden följer det som anges ovan, med följande variationer: Mjöl selleripinnar, kronärtskockor, oliver och kapers och stek dem. Om bläckfisken är väldigt liten stekar den hela, annars högg den innan den stekas. Töm alla stekt ingredienser väl på absorberande papper, lägg dem till tomatblandningen och avsluta matlagningen som ovan.

Baroness av Carni's Caponata ( Capunata Barunissa di Carni )
Den ädla damen måste ha blivit given flygningar av fancy. För att tjäna 8 behöver du:

Alla ingredienser i de föregående två versionerna utom bläckfisken och:

Förbered caponata enligt proceduren som beskrivs ovan; försiktigt kombinera svärdfiskfiléerna, aspargespetsarna och tärnad hummersvans med allt annat och lägg caponaten i en elegant serveringsrätt. Garnera med räkor, bottarga och malet persilja och servera med ett torrt vitt vin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 153
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 808 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 8 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)