Saltig och söt saltintillkaka recept

Denna enkla Saltine Toffee-recept kräver bara fem ingredienser för att göra ett otroligt gott gott godis. Du måste smaka det för att tro på det! Vem skulle ha trott att saltkakor skulle fungera så bra som basen av denna krispiga, krispiga karamell som är fylld med brunt socker och chokladsmak? Du kan också göra det själv genom att lägga till andra nötter eller torkad frukt på toppen, eller virvlar av vit eller mjölkchoklad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Förbered ett 11x17-tums bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Ordna krackarna i ett enda lager på bakplåten så att det inte finns några tomma mellanrum mellan dem. Bryt dem i bitar om det behövs för att fylla alla luckor.
  3. Placera smöret och brunt socker i en liten kastrull över medelhög värme. Rör om smöret smälter och sätt blandningen i en koka. När du kokar, häll försiktigt socker-smörblandningen över krackarna på bakplåten i ett jämnt lager och försök att täcka de flesta krackarna. Om du saknar några fläckar, oroa dig inte eftersom kola kommer att spridas i ugnen.
  1. Baka toffee krackarna vid 350 F i 5 minuter, tills karamellen bubblar överallt. Ta försiktigt pannan ur ugnen och låt svalna i en minut.
  2. Stänk chokladflisen på toppen av den heta karamellen och låt dem sitta i en minut för att mjukna och smälta. När du har mjukat, använd en förskjuten spatel eller kniv för att sprida smält choklad över hela kakans yta i ett jämnt lager. Medan chokladet fortfarande är våt, stänk toppen med de hackade jordnötterna.
  3. Kyl upp pannan för att ställa in karamellen och choklad i ca 30 minuter. När du är klar, skärs i små bitar och njut! Förvara saltintillkaka i en lufttät behållare i upp till en vecka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 385
Totalt fett 19 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 304 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)