Damrak Gin Review

Få en smak för gammaldags nederländsk gin i den smakfulla Damrak

Damrak Gin är en intressant gin som snabbt har blivit en favorit. Lucas Bols receptet går tillbaka till Amsterdam på 1700-talet och är en av de äldsta kända ginrecepten.

Namnet är en hyllning till Damrak, Amsterdams inre hamn som var instrumental i det nederländska östra indiska bolagets handel på 1500-talet. Lucas Bols destilleriet står inför Damrak och efter att ha öppnats år 1575 producerade de nästan 250 olika sprit med hjälp av de exotiska kryddorna som kom in i hamnen.

Trots dess antikvitet är Damrak inte vad vi tycker om som en gammal nederländsk gin som en genial. Det är mer av ett kors mellan det och en torr gin från London.

Det är en spektakulär gin för en mängd olika drycker och är exceptionellt slät och har en robust smak som kommer från dess 17 botaniska. Detta är en bra Martini gin och dess komplexitet är idealisk för många av de klassiska, rena, gincocktailsna .

Recensionen

Damrak Gin är mycket imponerande och värd en vanlig plats i baren. Dess blandning av botanicals ger en unik komplexitet till många drycker. Martini och Gimlet är bara två bra exempel där denna gin verkligen lyser.

Citrusnoterna kopplar också snyggt med apelsinen i en Abbey Cocktail eller en Eddy och spelar av Framboise och Ginger Ale av en Floradora och bitterheten av Campari i en Negroni .

Det ligger i många av de klassiska, snygga cocktailerna där Damrak lyser, men de som är mer komplexa, som Million Dollar Cocktail , Martinez , Emerson-är inte riktigt lika idealiska.

Dessa drycker kan vara alltför dimensionella, nästan distraherande till smaklökarna.

På andra sidan, Damrak gör en fin duo bas. Prova det i en Gin & Tonic , Tom Collins eller Gin Buck för en helt ny upplevelse.

Smakspresentationer

Doften är starkt citrus med noter av kaprifol. Den robusta gommen är krämig med en lätt enbärbas och en rad kryddiga och söta örter som glittrar bland varandra i en ständigt skiftande bildskärm.

Damrak slutar med en vit peppar snap bara för att hämta saker av rätt.

Om Damrak Gin

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.