Vegetarisk ugnsbakad pasta med Ricottaost och spenat

När du smakar på ostfyllda skal men inte tiden eller lutningen att göra dem, är denna vegetariska bakade pasta med ost och spenatrecept den perfekta standarden.

Finns det något mer tröstande än en ostlikt, varm, bakad pastrygryta ? Och det bästa av allt är att du inte behöver lägga till kött för att skapa denna maträtt som är närande, tillfredsställande och trevlig för hela familjen. Det är den perfekta vegetariska middagsidén .

Gjord med parmesan och ricottaostar, spenat, tomater och basilika, det är tillräckligt bra för vuxna att ge sitt nöjesbevis ännu ostjärnigt för barnen att be om några sekunder.

Detta är en stor daglig skål som kan höjas till en värdig måltid när du serverar den med en grön sallad, vitlökbröd, vino och ljus. Bäst av allt kan det monteras i förväg och poppas i ugnen när du är redo att äta.

Och om nyheterna inte kunde bli bättre, tar det bara cirka 10 minuter att förbereda och 30 minuter att laga mat!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F och smörj lätt en 13x9-tums gryta maträtt.
  2. Koka pasta i lätt saltat vatten enligt förpackningsanvisningar (ca 10 minuter). Dränera väl
  3. Kombinera färskhakad basilika, parmesanost och malet vitlök med 1 tesked olivolja för att fukta blandningen. Rör in ricottaost och lägg åt sidan.
  4. I en stor stekpanna, sauté lök i 1 matsked olivolja över medium värme i 5 minuter eller tills genomskinligt. Minska värmen till medelstora och rör om balsamvinäger, tomater och salt och peppar för att värma. Koka i ytterligare 3 till 4 minuter.
  1. I en stor skål kombineras kokad pasta med spenat och tomat-lökblandning. Överför till beredd gryta och sked ricotta blandning på toppen och sprida sig i ett jämnt lager.
  2. Stänk brödkorgen jämnt överst och drizzle med 1 matsked olivolja.
  3. Baka i 25 till 30 minuter tills det är lätt bubblande. Låt svalna lite innan du skär i kvadrater.
  4. För en komplett måltid, lägg till en grön grönsallad och kanske lite toasty vitlöksbröd .

Obs! För att förbereda denna maträtt i förväg, montera den, täck och kylda tills du är redo att baka den. Det tar ytterligare 10 till 15 minuter att baka om det är rätt ut ur kylskåpet. Det fryser också bra efter bakning. Placera enskilda portioner i frysbehållare för läckra heta luncher som kan återuppvärmas i mikrovågsugnen på kontoret eller skolan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 425
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 463 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 6 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)