Creamy Receptssoppa

Denna soppa kunde inte vara lättare att göra. Skaka bara några aromämnen, koka dem i buljongen med rosnar, puré och tillsätt grädde. Det värmer och tröstar och är full av smak. Servera det som en förrätt till en större måltid, eller som huvudaktivitet med en vintersallad och crusty bröd för en lätt, avslappnad kvällsmat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala repor, hugga dem i små bitar och sätt dem åt sidan.
  2. Skala och finhack lök eller rent och finhackad purjolök . Avsätta.
  3. Skiv vitlök och lägg åt sidan.
  4. Värm oljan eller smöret i en mediumkärl över medelhög värme. Tillsätt löken eller purjolök, strö över salt och koka, rör om ibland tills löken är mjuka, ca 3 minuter.
  5. Tillsätt vitlök och koka, omrör, tills doftande, ca 1 minut.
  1. Tillsätt raps och buljong. Koka upp allt. Minska värmen för att upprätthålla en jämn simning och laga koka tills näbben är mycket ömma ca 10 minuter.
  2. I en mixer, virvla soppan tills den är mycket jämn, minst 2 minuter per sats. (Tips: Täck locket på mixern med en kökshandduk för att förhindra brännskador.)
  3. Returnera soppan till kruka och lägg till grädden. Lägger bara 1/4 kopp kommer att släta ut soppans kanter. Ju mer du lägger till tjockare och mer lyxiga blir soppen. Tillsätt salt till smak.
  4. Garnera med strimlor av tunt skurna gröna grönsaker eller persilja, om du vill. Servera soppan varm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 531 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)