Zyr Russian Vodka Review

Super Smooth Russian Vodka vid sitt bästa

Zyr Vodka är en rysk spannmålsbaserad vodka som är en av de smidigaste spriten du kommer att ha nöjet att smaka på. Det är en som vodka connoisseurs kan uppskatta till fullo och det gör fantastiska cocktails. Om du letar efter en vodka som kan njutas rakt, precis som världens finaste whisky , är detta ett utmärkt val.

Göra Zyr

Zyr Vodka släpptes 2003. Dess produktion baseras på en formel 9-5-3: nio filtreringar, fem destillationer och tre provningar.

Målet med processen är att säkerställa konsekvent, ren kvalitet i varje flaska och det verkar fungera eftersom det här är en imponerande vodka .

Vodka använder vintervete och råg som odlas nära Moskva. De fermenterade kornen destilleras fem gånger och kombineras med vatten. Vattnet kommer från nordvästra Ryssland, nära gränsen till Finland, och filtreras fem gånger innan det berör destillatet.

När destillatet och vattnet är gift filtreras vodkan fyra gånger genom björkskol. Mellan filtreringen av vatten och vodka lämnas den färdiga vodkanen med praktiskt taget inga föroreningar för att störa smaken. När vissa vodkas som främjar denna mycket filtrering lämnar några oönskade egenskaper, gör Zyr inte det.

Trestegsprovningen är också ganska intressant. Inte bara är den färdiga vodka smakad för kvalitet innan den flaskas, det outspädda destillatet och vattnet samplas för att säkerställa att allt är på rätt väg under processen.

Andra destillatörer kan också ta dessa steg, även om vissa bara testar vätskans kemikalie för att säkerställa att de ligger inom standardmål.

Zyr tappas på 40 volymprocent alkohol (80 bevis).

Smakspresentationer

Zyr håller doften av rent, nyklippt korn. Posten är överlägsen jämn och leder till en orörd gom som fortsätter att visa kornet.

Sammantaget har vodkas smak en mycket jordig nyans och relativt ingen medicinska anteckningar. Den är kort och ren med en så liten söthet.

Blandning med Zyr

Zyr är mångsidig att dricka men du väljer. Flaskan rekommenderar det snyggt och eftersom denna vodka är så slät och jordig, är det ett bra förslag. Det tjocka glaset i flaskan hjälper vodkakylen snabbt efter några minuter i frysen.

Du kan verkligen inte gå fel att hälla denna vodka i cocktails, heller. Om du letar efter en av de smidigaste vodka martinierna , är Zyr ett bra val. Det kommer också att förbättra någon av dina favorit vodka-cocktails , vilket gör den genomsnittliga drycken till en spektakulär.

Det är bäst att boka Zyr för snyggare vodka recept som innehåller lätt smakade ingredienser. Det är i dessa drycker att föroreningarna från andra vodkas inte kan täckas upp, men det finns inget att dölja i den här.

Zyr är definitivt en vodka för att para med en premium tonic för en av de renaste vodka tonics du kan blanda upp. Servera den vid varje måltid och det kommer att förbättra vad mat är på bordet. Det är också ett utmärkt val för enkla martinis som in och ut lemontini , ingefära martini och te tini .

Du hittar Zyr som en utmärkt bas för komplexa, moderna cocktails med en kulinarisk stil. De färska ärterna och dragonen i den gröna jätten och fikon, tranbär och Prosecco i den fina gnisten är två exempel där en boost av Zyr är värt det.

Även om det kan vara för dyrt att använda när du utvecklar nya recept, när du får en perfektion, prova den med Zyr. Det ska vara en trevlig uppgradering som visar upp din skapelse.

Ett premie pris

Zyr kommer till ett rimligt pris för kvaliteten som erbjuds. Det klassificeras som en premium vodka , en kategori som vanligtvis säljer för $ 40 eller mer, men det är ganska lätt att hitta en 750 ml flaska Zyr för cirka $ 30.

Det kan vara lite brant för din genomsnittliga happy hour drink . Det är dock bra för dina specialdescocktails och den smidiga smaken rivalerna - om inte outshines-många av sina konkurrenter i samma prisklass.

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.