Pasta med rött musselsås recept

Oavsett om det är spagetti, linguine eller fettuccine - pasta med röd musselsås är en klassisk maträtt i italiensk-amerikanska restauranger. Men det är ett lätt recept att göra hemma, så det finns ingen anledning att gå ut för att njuta av denna läckra skaldjurspasta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt olivolja, vitlök, ansjovis, kapris och rödpeppar till en stor kastrull, och sätt på värmen till medium. När vitlöket börjar sitta, och innan det börjar brinna, lägg till vinet. Koka tills vinet minskar med ungefär hälften.
  2. Rör i tomatsås, musslor och juice. Låt en mild simma över låg värme. Rör om i mellanåt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Töm, men skölj inte. Lägg spaghettan tillbaka i grytan där den kokades och häll över musselsås och basilika. Kasta med tångar för att bestrappa pastaen med såsen. Täck och låt sitta i 2 minuter för att absorbera smakerna. Smak och krydda med salt om det behövs. Servera varma med parmesan, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 661
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 498 mg
kolhydrater 111 g
Kostfiber 9 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)