Pesto laxpasta

Detta superklara och eleganta recept på Pesto Salmon Pasta är perfekt för företaget. Planera det i din meny för veckan; ha grillad laxbiff en dag och grilla två extra, sedan kylskåp, täckt tills du gör detta recept en dag eller två senare. Du kan också använda lax som du lagar specifikt för detta recept. Säsong laxen som du vill. Jag föredrar att använda olivolja, citronsaft, salt, peppar och torkad basilika.

Du kan använda någon lång pasta, som fettuccine eller linguine, i stället för spagetti. Du kan använda nonfat halv och hälften i stället för grädden och lågmjölk sur grädde istället för vanlig gräddfil. Men använd inte båda fettversionerna av dessa mejeriprodukter, eftersom skålens konsistens inte kommer att vara rätt. Det blir för tunt och kan bli kornigt.

Jag har gjort detta recept med varmrökad lax i stället för grillade laxbiffar. Bara bryta laxen i bitar - använd ca 1/2 pund - och lägg till receptet när det är riktat. Jag har inte gjort det med konserverad lax, men det skulle fungera i en nypa.

Eftersom skålen är så enkel är den perfekt för underhållande, speciellt om du är en startkock. Denna pastarätter smakar som mycket mer än summan av dess ingredienser!

Servera denna enkla och eleganta maträtt med lite rostat vitlöksbröd och en frisk grön sallad kastad med druvor eller körsbärstomater och en enkel vinaigrette dressing.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort hud och ben från den kokta laxen och bryt försiktigt in i stora bitar. Avsätta.
  2. Låt vattnet koka i en stor kruka över hög värme. Tillsätt lite salt i kokande vatten. Tillsätt pastaen och rör om.
  3. När du har lagt pastaen till vattnet, vispa ihop pesto, grädde och gräddfil i en stor kastrull. Värm denna blandning över medelhög värme i 3 till 4 minuter, omrör ofta med en trådvisp.
  1. Rör laxbitarna i krämblandningen med en träsked och fortsätt värma över låg värme, blandningen börjar simma.
  2. Töm pastaen när den kokas till al dente, och lägg till laxblandningen tillsammans med hälften av osten.
  3. Vrid värmen under kastrullen till medelstora och laga, släng blandningen försiktigt med tang tills spagetti är belagd och blandningen värms upp grundligt. Servera omedelbart med återstående parmesanost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 870
Totalt fett 39 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 147 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 87 g
Kostfiber 24 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)