Honungsträfflor

Honey Truffles är biet knä! De är gjorda med en söt honung-choklad ganache och en överraskande ficka med ren honung på insidan. Detta recept producerar vackra chokladdoppade bikupformade tryffel med flytande honungfyllning.

Denna process är lite tidskrävande, så du kan alltid välja att helt enkelt rulla dem i runda bollar och doppa dem i choklad eller kakaopulver istället. Eftersom honung är en stor smak i dessa tryffel, använd en honung med en robust smak som kommer att sticka ut från chokladet.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera den hackade bittersjuka choklad i en stor värmesäker skål. Lägg den tunga kräm och 1/4 kopp honungen i en liten kastrull över medelvärme och värm den tills det bara knappt börjar koka.

2. Häll den heta grädden över den hackade choklad och försiktigt vispa för att kombinera. Vispa inte för snabbt, eftersom du inte vill orsaka luftbubblor, men se till att all choklad har smält in i grädden och blandningen är mycket slät.

När chokladet smälts, tillsätt det mjuka smöret och vispa tills det ingår också. Din ganache ska vara mycket slät och glänsande.

3. För att snabbt kyla ner ganachen, häll den i en 9x13-pan eller ett rimmat bakplåt och pressa klämplåten ovanpå chokladet för att förhindra att huden bildas. Kyl det tills det är smidigt men något fast, ungefär en timme. Du vill i grund och botten vara pliant nog att röra genom en rörväska, men styv nog för att sedan hålla sin form.

4. Medan du väntar på att ganache ska kyla, gör baserna för tryffelarna. Smält godisbeläggningen i mikrovågsugnen tills den är helt smält och jämn och sprida ungefär hälften i ett mycket tunt skikt på ett foliebelagt bakplåt. Placera bakplåten i kylskåpet för att kyla beläggningen tills den är nästan inställd. Du vill inte att den ska vara helt svår och skör, eftersom du kommer att klippa cirklar ut ur det och om det är för svårt kommer det bara att snappa.

5. När det är nästan satt men ändå lite smidigt, ta en liten 1-tums rund kakeskärare och skära 60 cirklar från chokladet. Om du inte har en liten kakeskärare fungerar botten av ett rörspets ofta som ett alternativ.

6. Poppa ut cirklarna, släpa ut alla grova kanter och sätt dem åt sidan på ett bakplåt. Ta den kvarvarande beläggningen och sätt tillbaka den i skålen med smält beläggning för att smälta och använd för att dyka senare.

7. När ganachen har kylt tillräckligt för att hålla sin form, placera den i en rörväska som är försedd med ett litet runda spetsar - mellan 1/8 "och 1/4" bred verkar fungera bra.

8. Rör en lång cirkel av ganache runt utsidan av en av chokladcirklarna. Jag brukar gå runt två gånger för att få cirkeln tillräckligt hög för att hålla honungen som fyller kaviteten. Upprepa tills alla chokladskivor har ganache "ringar" runt dem. Sätt bakplåten i frysen i 10 minuter för att verkligen sticka upp ganachen.

9. När ganachen är väldigt fast, häll lite honung i mitten av varje ganachirkel. Rör sedan mer ganache utöver det, vilket gör allt mindre cirklar så att de sista tryffelarna liknar konformen av bikupor. Det är bäst att låta dessa sätta i kylskåpet i ungefär en timme för att fastna, men du kan påskynda processen genom att frysa dem i cirka 15 minuter. Du vill inte lämna dem i frysen för länge, eftersom duppning av tryffel som är fryst fast ger inte mycket bra resultat.

10. Medan du väntar på att tryffeln är tillräcklig för att doppa, smälter du hela godisbeläggningen tills den är jämn och flytande.

11. Använd två gafflar eller doppverktyg för att doppa tryffelarna i beläggningschokladet. Lägg de doppade tryfflarna tillbaka på bakplåten och repetera tills alla tryffel har blivit doppade. Kyl brickan för att ställa in beläggningschoklad, i ca 10 minuter.

12. Honungströfflor serveras bäst vid rumstemperatur, och de kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)