Börja med ost

Ost är en av de grundläggande ingredienserna i de flesta matlagningar. Om du inte är en vegan eller allergisk mot mjölk (eller laktosintolerant) älskar du förmodligen ost! Ost kan i sig själv vara en måltid; lägg bara till lite underbart bröd och ett glas vin.

De enklaste recepten med ost kallas för att osten smälts, sedan kombineras med andra ingredienser. För att smälta ost, använd låg värme. Om temperaturen på smältosten blir för hög, kan den separera och till och med brinna.

Proteinet eller kaseinet i osten koagulerar eller klumpar vid höga temperaturer. Använd därför alltid låg till medium låg värme vid smältning av ost. En blandning av olika ostar smälter väl. De bästa ostarna för smältning är mellan tre och sex månader.

Leta alltid efter utgångsdatum på ostar och följ dem till brevet. Dessa datum betyder inte nödvändigtvis att osten är osäker att äta, men kvaliteten kommer att minska. Förvara ost i kylskåpet, väl inslagna, så att de inte absorberar smaker från andra livsmedel. Om din ost utvecklar mögel kanske du kan spara den. Varje mjuk ost med mögel ska omedelbart kasseras. Men hårda ostar, som parmesan eller cheddar, kan räddas. Skär bara av det mögliga området, inklusive 1 "i osten. Tvätta kniven väl med tvål och varmt vatten, smutsa sedan på osten igen. Använd osten så snart som möjligt.

Ersätt din favoritost för någon av de ost som krävdes i dessa recept.

En av de underbara sakerna om ost är det stora utbudet av texturer, färger och smaker. Ta dig tid att bläddra igenom ostdelen i din mataffär och prova okända ostar. Du kan hitta en ny favorit.

Börja med ost