Creamy, Savory Grits

Ingen sydlig frukost skulle vara komplett utan en servering av rika, krämiga grits. men grits är inte bara till frukost! Dessa smakliga grits är gjorda med kycklingbuljong eller vatten, vilket gör dem till en uppfriskande sidrätter som kan gå med nästan vilken som helst måltid. Eller gör dem med rent vatten i stället för buljongen för en frukost eller brunchmaträtt.

Kycklingbuljong och grädde gör dessa grits salta, och de kan vara ett fantastiskt ris, pasta eller potatisersättning. Servera dem med en toppning av grillad räkor eller jätteräkor, seared kammusslor, anbudssnitt av fjäderfä eller kött (grillar) och sås eller lammkoteletter. Eller byt kycklingbuljong med grönsaksbuljong och lägg grisarna med bönor eller vegetarisk chili.

Jag använde snabbgrits i detta recept. Använd inte omedelbara gritsar, och om du väljer stenmark - vilket tar längre tid - följ paketets anvisningar för flytande mängder och timing.

Visste du att grits är glutenfria? De liknar polenta och kan användas i alla recept på polenta. Eller byt grisarna i detta recept med en god majsmjöl eller polenta.

Relaterat recept: Räkor och Grits, Creole Style

Vad du behöver

Hur man gör det

Ta med den tunga kräm, kycklingbuljong och vatten till koka i en medelstora kastrull.

Tillsätt smör, salt och peppar i grytan och skaka sakta i grisen. Minska värmen till låg och koka, omrör ofta, i ca 15-20 minuter. Gritsen ska vara tjock och krämig utseende.

Smaka grisarna och justera salt och peppar efter behov.

Servera dessa grits i stället för ris, pasta eller potatis, med räkor, smörgås medaljonger, lammkoteletter eller annat kött eller fjäderfä.

Serverar 4 till 6.

Variationer och tillägg

Ostgrillar: Lägg till 1/2 till 1 kopp strimlad cheddar, havarti, Gruyere eller en annan typ av ost.

Spenat- och Ostgrisar: Lägg till 1 kopp strimlad skarp cheddarost och 1 kopp färskhackad - eller 1/2 kopp frusen, tinas och pressas - spenat strax innan grisarna är färdiga med matlagning.

Vegetarisk Gräddiga Grits: Byt kycklingbuljongen med en god grönsaksbuljong.

Stekt Grits Cakes: Låt de kokta gritsna svalna något och rör sedan in ett slagen ägg. Vrid blandningen i en generöst smörgad matlagningspanna och kyla ordentligt. Skär brödet i tunna skivor och stek i smör eller dryppings. För en krispig beläggning doppa du griskakorna i mjöl, sedan i lite slagen ägg, sedan i mjöl igen. Smaka i olja, förkorta eller smör tills det är guldbrunt.

Du kanske också gillar

Frukostkorn: Södra komfort på morgonen

Bakade Cheddarost och Grönsaker

Spoonbread Med Grits

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)