Polsk gelatin-toppad No-Bake Cheesecake (Sernik Na Zimno) Recept

Det här ostkaka-receptet har en fruktig gelatinplatta som är så populär hos polacker och är känd som sernik na zimno , som bokstavligen betyder "kall ostkaka".

Inte ens skorpan är bakad i detta recept, vilket gör det till en idealisk efterrätt när du inte vill värma upp köket genom att sätta på ugnen. Här är fler polska Cheesecake Recept .

Här är ett större foto av Gelatin-toppad No-Bake Cheesecake.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör skorpen

  1. I en liten skål kombineras 1 1/2 koppar / 100 g kakor, 2 matskedar / 30 g socker och 2 ounce / 57 g smält smör.
  2. Placera en cirkel av pergamentpapper i botten av en 8-9 tum / 20-222 cm fjäderformspanna. Pressa krummeblandning i botten av den färdiga pan och kyld tills den är färdig att fylla.

Gör fyllningen

  1. I en medium skål, piska 8 ounce / 227 g rumstemperatur gräddeost med 1/4 kopp / 50 g socker och 1 tsk vanilj tills det är helt slätt och fluffigt. Detta kan ta var som helst från några minuter till 5 minuter eller mer, beroende på temperaturen på din gräddeost.
  1. I en separat mediumskål, piska 1 kopp / 240 ml vispgrädde tills styva toppar bildas. Tillsätt 1/4 av vispgrädden till gräddeostblandningen och rör i hand för att lätta den.
  2. Vik sedan in den återstående vispgrädden, var försiktig så att volymen inte dämpas tills den är väl införd. Överför till tillagad pan, utjämningstopp. Placera i kylskåpet medan du gör gelatinens toppning.

Gör Gelatin Topping

  1. Placera jordgubbgelatin i en medium skål och tillsätt kokande vatten per förpackningsanvisningar. Rör om 2 minuter tills den är helt upplöst. Tillsätt 1/2 kopp / 100 g is, omrör tills smält. Låt stå i 5 minuter eller tills det är något tjockt.
  2. Under tiden ordna 1/2 kopp / 100g blåbär, 1/2 cup / 100g ananas och 1 kopp / 200g jordgubbar i ett enda lager i ett dekorativt mönster ovanpå ostkakan. Häll förtjockad gelatin på toppen.
  3. Skydda med plastfolie, låt inte plastet röra ytan av gelatin. Chill flera timmar eller över natten.

Servera Cheesecake

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 342
Totalt fett 27 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 123 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)