Easy Drop Dumplings för Stew

Dessa droppdumplings är den perfekta efterbehandlingen för en hjärtlig kyckling- eller biffgryta. Tillsätt en tesked eller två färskhackad persilja till degen eller tillsätt gräslök eller en blandning av färska hackade örter.

Dumplingsna koka till fluffig kexliknande perfektion på en kruka med bubblande gryta. De är också relativt lätta. Det enda fettet är 1 matsked smör, plus tillräckligt med mjölk för att fukta degen. De är ett bra alternativ till bakade kex eller jästrullar, och de tar bara några minuters förberedelse. Blanda bara ingredienserna och släpp dem på bubblande grytan!

Dumplings kan också göras med kexblandning och mjölk. Se receptet för kex mix dumplings för den versionen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera mjölet, bakpulveret och saltet i en medium skål.
  2. Skär i smöret tills det blandas. Rör om mjölken för att bilda en våt deg. Det ska vara en tjock deg, men tunna nog att släppa från en våtsked.
  3. Värm gryta tills det simmar.
  4. Släpp skedar av den mjuka degen på den kokande grytan. Försök att släppa dumplingsna på grönsakerna så att de inte sjunker i vätskan. Koka, avtäckt, i 10 minuter och täcka sedan på pannan tätt och koka i ca 10 minuter längre. Rör ett par gånger för att hålla grytan från brännande.

Receptet gör ca 8 dumplings, beroende på storlek.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 306 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)