Easy Hungarian Sour Cream Rolls Recept - Teifeles Zsemlye

Dessa lätträtter är jäststarka. Degen kräver två stigningar, men eftersom det är en släckig deg, som liknar en tjock smet, är det tillräckligt löst att skopa i muffinburkar så att det inte finns någon arbetsintensiv knådning eller handformning. Det här är mitt gå-till-middag-rulle recept för semestern när jag vill ha den från scratch smak utan mycket krångel. De baka upp fuktig och mjuk och kan göras timmar i förväg för att frigöra ugnen. Om du vill, gussy dem upp genom att applicera ett äggtvätt och sprinkla dem med vallmofrön eller sesamfrön. Men de är lika goda vänster vanliga.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I skålen med en stativblandare med hjälp av paddelfästet eller en stor skål- och handblandare, kombineras vatten och jäst tills det är upplöst. Tillsätt gräddfil, socker, olja, salt, ägg och 3/4 kopp mjöl. Slå 2 minuter på medellång hastighet.
  2. Tillsätt resterande 1 1/4 kopp mjöl och blanda tills allt mjöl är införlivat, skrapa ner sidorna av skålen. Degen / smeten kommer att vara kladdig. Täck och låt upp i samma skål tills det fördubblats.
  1. Belägga brunnarna i en 12-kopps muffintenn med vegetabilisk spray. Skaka degen / smeten i brunnarna och fyll i halvvägs. Täck och låt stigas tills det fördubblats.
  2. Värm ugnen till 350 grader. Pensla rulle toppar med äggtvätt och strö med vallmofrön eller sesamfrön eller lämna vanligt. Baka 20-30 minuter eller tills lättbrun eller en direktläs termometer registrerar 190 grader. Vänd ut ur pannorna och kyla på ett trådställ.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 153 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)