Italiensk Stewed Octopus (Polpi i Umido) Recept

Detta recept på sydlig italiensk stewed bläckfisk med vitt vin och tomater härstammar i Puglia nära Italiens känga.

Bläckfisk kräver lång, långsam simning, så håll temperaturen låg och ge dig gott om tid. Denna ovanliga maträtt är speciellt bra med baby bläckfisk som du kan hitta fryst i Asiatiska marknader men du kan använda någon bläckfisk.

Servera med crusty bröd eller en stor pasta, som ziti eller penne, för en speciell helg måltid eller en avslappnad sommar middag fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka en stor kruka med saltvatten. Koka bläckfisken i kokande vatten , koka tillbaka och koka i 1 till 2 minuter och ta sedan bort. Kassera vattnet.
  2. Skär bläckfisken i stora bitar och sauté i olivolja över medelhög värme i 2 till 3 minuter. Tillsätt hackad vitlök och sauté i ytterligare en minut eller två.
  3. Tillsätt vinet och koka över hög värme. Rör bra och låt det laga mat i 3 till 4 minuter. Tillsätt tomaterna och chiliflingorna och lägg till en simmer.
  1. Lägg till om en tesked salt och honung eller socker. Blanda väl, täck grytan och simma i 30 minuter.
  2. På 30 minuter lägger du till de extra kapslarna, halv dill och halv persilja. Kolla bläckfisken - ibland små kommer att vara öm på bara 30 minuter.
  3. Om det fortfarande är supertjukt täcka du grytan igen och simma i upp till ytterligare 45 minuter.
  4. När du tror att du är ungefär 10 minuter från att bläckfisken är klar ska du upptäcka potten och värma upp värmen lite för att laga mat på såsen.
  5. För att servera, lägg till resterande dill och persilja och svartpeppar efter smak.
  6. Leds med bröd eller pasta antingen varmt eller vid rumstemperatur. Ett skarpt vitt vin som spanskalbarino, italiensk orvieto eller pinotgrigio gör en bra parning för denna intressanta fiskemjöl.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 533
Totalt fett 29 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 207 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)