Traeger Lil 'Tex Elite Pellet Grill 22

Fördelar och nackdelar med denna grill och rökare

Traeger har tagit högkvalitativa lövträpellets (en biprodukt från träindustrin som kan användas för att värma till matlagning) och använde dem för att göra bra grill (20 modeller, för att vara exakt). Lil 'Tex Elite är Traegers minsta enhet, men på 418 kvadratmeter matlagningsutrymme får du gott om plats för någon familjekockout. Och även om det säljs som en grill, fungerar det lika bra som en rökare och är mångsidig att braise, baka och steka.

Den robusta konstruktionen tillsammans med den digitala temperaturregulatorn möjliggör exakt uppvärmning och konsistens när du lagar dina vedeldade skapelser.

Hur träpellets fungerar

Dessa små träpellets , som liknar djurfoder och brinner rent och effektivt, skapar värme och rök, vilket gör en matlagningsmetod som är så nära att röka med lövträ som du kan få utan att dela upp träblock. Träpellets, som hålls i en liten behållare, förflyttas in i kokkammaren medelst en mekanisk skruvmejsel. I mitten av matlagningskammaren finns en liten eldpanna med ett elvärmeelement som tänder pelletsna för att skapa värme och rök. Under tändningsperioden, som bara är fyra minuter, använder enheten 300 watt; efter det använder enheten bara 50 watt. Det betyder att den elektriska användningen är låg och inte kommer att driva upp dina elräkningar.

Beskrivning och specifikationer

Även om detta kan vara företagets minsta modell, är Traeger Lil 'Tex Elite tillräckligt stor för att hålla fyra hela kycklingar, fem rack eller revben, 24 varma hundar eller 16 hamburgare.

Denna enhet är perfekt för bakgårdskocken som vill ha mer än en gasgrill men vill inte ha något extra arbete.

Lil 'Tex Elite är utrustad med flera funktioner för att göra grillens liv enklare. En kontrollerad matningsmekanism tar hand om att flytta pellets in i skruven så att du inte behöver hålla alltför nära ögonen på bränslenivån.

Digital Elite Controller, en temperaturkontrollpanel som håller temperaturen inom 20 grader, tillåter kocken att hålla den låg för att röka eller heta för searing (högst 450 grader). Denna Traeger-enhet använder även en autostarttändning för att slå på och av med ett tryck på en knapp.

Här är specifikationerna en överblick:

För-och nackdelar

År av konstruktionsförbättringar och praktisk provning har förbättrat Traeger-grillar och rökare till den punkten att vara några av de bästa utemöblerna på marknaden. Denna pelletsgrill ger ren, effektiv bränsleförbrukning, utmärkt fetthantering och enkel rengöring. Traegers design erbjuder ett "sätt det och glöm det" stilen med matlagning med konsekventa resultat. Om du letar efter ett sätt att förbereda din mat som är ett steg ovanför standardgasgrillen, kommer Lil 'Tex Elite att servera smakfull mat på olika sätt.

Med det sagt har Traeger tyvärr skickat sin tillverkning från sin Oregon fabrik till en utländsk fabrik, och kvaliteten har lidit för den.

Medan fortfarande en ganska bra produkt, är dagens Traeger-grillar inte vad de brukade vara, och Traeger grillrecensioner reflekterar detta.

Du måste också komma ihåg att använda en pelletsgrill kräver specialiserat bränsle; de träpellets som denna enhet går på är en viss typ och du behöver en anständig mängd för att köra din rökare. Du kan köpa dem online-det finns flera företag som tillhandahåller dessa pellets, inklusive Traeger.