Canned Mandarin Appelsiner Recept

Vem älskar inte de små segmenten av mandarin apelsiner som kommer i en burka? De är söta och små och lägger till en fin smakfull smak för fruktsallader, desserter och naturligtvis den midcentury klassiska, ambrosia sallad .

Canning dina egna mandarinskivor är överraskande enkelt. Den svåraste delen är att peeling skivorna så noggrant som möjligt. Den vita pith som klibbar sig på segmentens skinn kan ge en skarp, bitter smak i burken. Numera är många moderna sorter av mandariner, klementiner och mandariner uppfödda för att enkelt skala, så det här jobbet är inte så svårt.

All citrusfrukt är mycket hög i syra, tillräckligt så att de kan konserveras i vanligt vatten. Men jag föredrar att i en lätt sirap, om samma sötma som frukt, för att hålla smaken i balans.

Samma metod kan användas för att bevara andra citrusfrukter. När det gäller apelsiner och grapefrukt är det bäst att sektionen eller översta frukten med en kniv för renare segment.

När segmenten är skalade är det helt enkelt en fråga om packning av burkar och konservering. Du kommer att bli klar på nolltid.

Detta recept kan skalas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered din canner och burkar.
  2. Skala mandarin-apelsinerna och kassera skalen. Separera segmenten och försiktigt ta bort pithen från utsidan och kärnorna.
  3. Gör en lätt sirap genom att kombinera vattnet och sockret i en kastrull över medelvärme. Rör för att lösa upp. Håll varma, men koka inte.
  4. När sirapen är klar, packa mandarin-segmenten i burkarna. Häll i sirapen och lämna 1/2 "huvudutrymme.
  5. Applicera lock och ringar, och bearbeta med standard vattenbadburkning i 10 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)