Välja rätt grate för din grill

Gjutjärn och porslin erbjuder långsiktig hållbarhet

Grillens matlagningsyta är en av dess viktigaste delar. Materialet ska vara starkt och fjädrande. Det bör också ge god värmeöverföring, vara hållbar och hålla mat från att klibba.

Ditt galler behöver inte nödvändigtvis vara en non-stickyta som i Teflon, men mat bör inte hålla sig mer än nödvändigt. Låt oss undersöka vilket gallermaterial som är bäst för din grill: gjutjärn, stål eller porslin.

De vanligaste Grate Materialen

Vanligtvis har gasgrillar antingen gjutjärn, porslinbelagt gjutjärn, rostfritt stål , porslinbelagt stål eller bara slät stål. Grillens intensiva värme kan slita ner dessa metaller om de är tunna eller dåliga. Med tiden fungerade ett galler som fungerade bra när du köpte det, att producera mindre än önskvärt mat. Det är därför det är en bra idé att spendera lite extra tid att välja rätt galler.

I verkligheten är det värsta du kan göra med matlagning att värma upp det och sedan kasta kall mat på det, men det är grillning. Vi kan inte ändra metoden, men vi kan välja matlagningsytan. Oavsett materialet, som håller gallret rent och i bästa möjliga form, hjälper det att hålla längre.

Stålgaller

Stålskrov tenderar att vara den mest prisvärda, vilket är tilltalande. Stål och rostfritt stål har emellertid vissa nackdelar.

Med upprepad användning tenderar vanligt stål att förlora sitt humör och det kommer att börja utveckla marker.

Detta kan göra ytan grov och ojämn och i sin tur leder det till att mat stannar fast i taket. Den släta tunna stavtypen är berömd för detta, så det är bäst att hålla sig borta från detta material.

Rostfritt stål kan också förlora mycket av sin non-stick förmåga och få chipped upp, men inte så fort som de vanliga stålenheterna.

Rostfritt stål fungerar bra under lång tid om du håller den ren. Det kommer emellertid inte att stå upp så länge som gjutjärn eller porslinbelagda ytor.

Porslinsgrindar

Porslinsbelagt stål eller gjutjärn är ett bra val, men beläggningen har en otrevlig vana att chippa bort. Detta kan exponera metallen under fukt och kan resultera i en rostig yta över tiden. Detta gäller särskilt för belagt gjutjärn, även om belagt stål också kan utveckla problem.

Det här är inte att säga att porslinsbeläggningar är alla dåliga, det är ofta en enkel fråga om att välja ett kvalitetsporslinskrov. Priset kan vara frestande, men billiga porslinskikt kan leda till huvudvärk på vägen, och det kan hända tidigare än du tror.

Om du har ett porslinbelagt matlagningsrist, behåll hårda metallskrapor och verktyg borta från det. En metallborstborste är okej men inga skrapor. Det är ett enkelt steg som kan bevara ytans integritet i åratal.

Gjutjärnsgaller

De flesta dedikerade grillare föredrar bara gjutjärn och ju tyngre det är desto bättre. Dessa erbjuder en yta som inte bara blir het men håller mycket värme. Det ger bra grillmärken och hjälper matlagningen snabbare. Gjutjärn kan kosta mer, men det kommer att vara i decennier om det tas hand om och många tycker att investeringen är värt det.

Nackdelen med ett strykjärn är att det måste bibehållas. Det betyder att du behöver hålla det rent och se till att hela ytan är väl oljad. Det kräver samma underhåll som du lägger på i gjutjärnspannet , men du blir snabbt van vid rutinerna.

Under grillning kommer fett och fett att byggas upp på takets yta, vilket skyddar gallret. Samtidigt orsakar den intensiva värmen hos en grill att fett förångas och därför brinner bort. Med alla gjutjärnstyper är det viktigt att hålla denna motsägelse i åtanke.

Bara för att du grillar feta hamburgare hela tiden, betyder inte att du har tillräckligt med olja på rätt ställe. Eftersom du inte grillar på varje kvadratiskt tum av gallret, behöver du ta ut det ofta för inspektion.

Se till att det inte finns någon rost och se till att gallret är ordentligt oljat.

Den andra fördelen med gjutjärn är att du kan använda alla metallverktyg du gillar. Det innebär att du kan investera i grilltillbehör som kan vara så länge som gallret själv.

Dina bästa alternativ för galler

Sammantaget är ett bra, tungt gjutjärnslister det bästa alternativet för långsiktig hållbarhet och att skapa de bästa grillade livsmedlen. Skillnaden i kvaliteten på dina kokta kött är stor och du lär dig snart varför det är det föredragna materialet för en grill.

Om du inte vill hantera arbetet med att behålla gjutjärn, är ditt nästa bästa alternativ ett högkvalitativt porslinbelagt gjutjärnslist. Du får värmeegenskaperna hos gjutjärn med en rostbeständig yta. När du köper matlagningsristen, var noga med att få en bra grillrengöringsborste som inte sparar porslinet.