Påskmiddag Vinrekommendationer

De bästa vinen att servera med skinka och lamm

Påsksöndagen är inte bara en tid att reflektera och fira, det är också när familj och vänner samlas runt bordet för att dela en speciell måltid tillsammans. Traditionella påskmenyer tenderar att centrera runt antingen en rostad skinka eller ett lammben, men vilka viner går bäst med de här rätterna?

Låt oss utforska stilar av vin som är perfekta parningar för dina favorit påskförrätter.

Vinparingar för skinka

Skinka framställs ofta med glasyrer eller pålägg som är söta och kan balansera köttets inneboende salthet.

Välparnade viner kan uppnå samma mål.

För skinka är de bästa "provade och sanna" följeslagarna en Riesling eller en Gewürztraminer . Båda viner tenderar att erbjuda färska, smakrika profiler med tillräckligt söt frukt för att balansera saltet i skinkan. Syran är också ett bra stöd för kombinationen och det kommer inte att äventyra smaken i antingen skinkan eller vinet.

Det finns gott om lättanvända Rieslings som erbjuder bra värde och hög kvalitet. Tänk på en Alsace eller Tysk Riesling för deras mineralbelastade, gamla världskaraktär. En ljus Washington State Riesling från antingen Charles Smith eller Chateau Ste. Michelle är också bra val.

Om du väljer ett kryddigt Gewürztraminer kan du överväga framgångsrika vintners som Trimbach eller Domaine Schlumberger.

Både Riesling och Gewurztraminer är publiktillgängliga vita viner. De har mångsidighet att hantera en mängd olika palats samtidigt som de rymmer gott om förberedelser för skinka.

Som ett alternativ skulle en litet oakad Chardonnay också hantera skinka bra om du är delaktig i det vita vinet.

Om rött vin är ditt första val, är en Zinfandel en perfekt val. Den högre alkoholhalten och frukt-framåtriktningen kan säkert hantera skinkans sötare sida.

Vinparingar för lamm

Oavsett om du serverar lammskål, lammben eller en lammbröd, är strategin att hålla fast vid dina välgrundade röda viner.

Dessa inkluderar en röd Bourgogne, en nordlig Rhône röd och en Cabernet Sauvignon. Du kan inte heller gå fel med Malbec, Merlot, Tempranillo eller Shiraz.

Prova vingårdar som Terrazas de los Andes för Malbec, en Tempranillo från La Rioja Alta Vina Alberdi Reserva och Hawk och Horse Cabernet Sauvignon.

Det ultimata målet är att hitta röda viner med en anständig tanninstruktur, god frukt och en finish som kan stå upp mot lamm. Ditt vin ska ha tillräckligt med frukt och syra för att hantera lammets robusta smaker, men inte överbrygga det i processen.

Vin från Israel

Om du är intresserad av ett mer autentiskt påskvinval, överväga ett vin från Israel. Landet har kommit på den internationella vinplatsen med några allvarliga årgångar som är värda att utforska.

Med över 100 vingårdar mellan fastigheter och mindre boutique vingårdar finns det många alternativ att välja mellan. Några av de välfördelade israeliska vinerna att leta efter inkluderar Yarden, Golan Heights och Galil Mountain. Det finns dock många fler alternativ värda din påskmeny.