Klassiskt sött stekt havskattrecept

Eftersom de trivs i en mängd olika förhållanden och klimat, är kanal havskatt de mest fiskade och mest uppfödda arterna i USA, och 94% av alla jordbruksuppfödda havskattar kommer från de sydliga staterna Arkansas, Alabama, Louisiana och Mississippi. Enligt The Catfish Institute, sysselsätter industrin cirka 10 000 människor och bidrar mer än 4 miljarder dollar till ekonomin i varje stat. En bra sak för södern.

En Lean Fish

Och en bra sak för oss är att havskatt är mager och låg i mättade fetter. Fisken är också en bra källa till fleromättade fetter och omega-3 fettsyror. En mild och mångsidig fisk, havskatt kan användas i de flesta rätter som kräver en mild, vit fläckig fisk, och är perfekt när den är stekt med majsskorpa.

En traditionell ackompanjemang för södra stekt havskatt är hush valpar , små lök-flavored cornmeal dumplings som är en häftiga sidrätter i söder. Om du serverar dem med din havskatt, följ instruktionerna för att laga mat samtidigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200 F (93 C). Rikta en rimmad bakplåt med folie och placera ett stativ i pannan.
  2. Ordna havskatt i en bred, ytlig skål eller pajskylt; häll kärnmjölken över fisken.
  3. Häll ungefär 1 tum olja i en djup, kraftig stekpanna eller tung holländsk ugn och placera panjen över medelhög värme. (Om du ska steka hushpuppies i samma panna, använd en nederländsk ugn och 1 1/2 tums olja.)
  4. Under tiden kombinera majsmjöl, mjöl, salt, paprika, cayenne och vitlökspulver på en pajplatta. Ta fisken ur kärnmjölk och mudda fiskfiléerna i mjölblandningen för att belägga noggrant. Skaka av överflödig mjölblandning.
  1. Du är redo att steka när oljan når ca 350 F (180 C); du kan använda en godistermometer eller släpp en nypa mjölblandningen i oljan - om den bubblar och flyter oljan är klar. Var bara uppmärksam på att hålla oljetemperaturen medan du lagar fisken i satser.
  2. Ordna noga 2 till 3 filéer i pannan. Koka i ca 5 till 6 minuter, eller tills det är guldbrunt. Om oljan inte är tillräckligt djup för att täcka fisken, vrid filéerna försiktigt efter ca 3 minuter.
  3. Ta bort fisken i stället i bakpannan och lägg i den förvärmda ugnen medan du lagar en annan sats. Upprepa tills alla fiskar är kokta.
  4. Om du gör hush valpar , ta oljan upp till 370 F (188 C) och steka dem i samma pan.
  5. För en traditionell fisk stek, servera havskatt med hushpuppies, tartar sås och coleslaw. Stekt pickles serveras ofta med havskatt.