Lätt Sunken Cherry Cake Recept

Du har förmodligen alla ingredienser för den här tårtamen redan i skåpet så att du kan få bakning direkt. Använd burk, frusen eller fräsch, pitted körsbär för att göra denna enkla picknickkaka. Även om det är robust nog att bli ätit ur hand, kommer det inte att skada det alls om du placerar det på en tallrik längs lite vispgrädde.

Detta recept gör en 9 x 13-tums tårta. Om du föredrar en arkkaka storlek (10 x 15-tums kakan eller rostspanna), som de gör i Tyskland , dubbelklumpar du receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Slå smöret på medelstort ljus och fluffigt. Slå i siktat, pulveriserat socker. Lägg i citronskalan.
    Obs! I Tyskland är det pulveriserade sockret ofta klumpigt eftersom det inte innehåller majsstärkelse, vilket håller det fritt flöde, som det gör i USA, så du måste sikta den.
  2. Sifta mjöl och bakpulver tillsammans. Tillsätt hälften till smörblandningen.
  3. Tillsätt ägg och slå tills smeten är jämn.
  4. Tillsätt resten av mjölet och blanda i, tillsätt sedan gräddfilen och blanda tills den är jämn. Smeten kommer att vara tjock, som brownie smet.
  1. Linja en 9 x 13-tums pan med pergamentpapper och olja och mjöl sidorna (eller använd en sprayolja för bakning). Sprid smeten i pannan med en spatel ca 3/4 tum djupt.
  2. Rym kirsorna ovanpå smeten. Lägg dem tjockt, men låt lite av smeten visa när du är klar.
  3. Baka vid 390 ° F (200 ° C) i 30 till 35 minuter. Avlägsna från ugnen och sikt pulveriserat socker över kakan medan det är varmt. Servera varma eller kalla.

Idéer för smak och servering:

Du kan använda någon form av bär eller frukt som du gillar med denna tårta.

Prova lite vanilj, mandel extrakt eller några droppar citron extrakt för att öka smakprofilen. Du kan också sprinkla toppen av kakan med skivade mandlar innan du bakar.

Du kan placera körsbären mycket jämnt så att du kan skära tårtan runt dem i små, bita-stora rutor med en körsbär inuti varje torg. Det skulle gå bra på picknick eller potluck.

Bakgrundsinstruktioner med hög höjd:

För höjder upp till 7000 fot, tillsätt ca 2 teskedar (10 gram) mjöl och minska bakpulver till 3/4 tesked. Placera i kall ugn och baka. Stäng ugns temperaturen i slutet av bakningstiden.

Se även: