Hur man gör kakor-dekorera gummi klistra in från scratch

Detta DIY Recept är värt insatsen

Om du designar snygga kakor från början, brukar du använda både fondant och tandköttpasta. Båda dessa är smidig, degliknande konfekt du kan färg som du väljer och modell i olika former. Fondant är gjord med gelatin och förblir mjuk och smidig när du arbetar med det. Gumpasta är gjord med äggvita, konditorisocker och förkortning, kan rullas tunt och gjutet, men torkar hårt och kan bli sprött.

Medan professionella bagare kan använda fondant för att täcka en hel kaka, är de mer benägna att använda gummipasta för att göra dekorationer.

Ska du köpa eller göra din klumpa ihop?

Du kan enkelt gå ut och köpa kommersiellt gjord gummi pasta. Men ska du?

Hembakat gummi pasta är bättre än premade i de flesta fall eftersom det är billigare och skapar en produkt som är lättare att använda. Premade gummi pasta tenderar att vara lite styvare och är mer benägna att spricka.

Mängden tandköttspasta som skapats av de flesta recepten kan tyckas vara för mycket för dina olika projekt. Emellertid kan tandköttpasta frysta i upp till sex månader så länge som det sitter ordentligt. Du måste helt enkelt låta det tina i kylskåpet och låt sedan tuggummipastaen komma tillbaka till rumstemperatur innan du använder det för att göra blommor eller andra kakedesignelement . Det är viktigt att du tillåter tillräckligt med tid när du skapar tandköttpasta eftersom varje steg är avgörande för den färdiga produkten och i slutändan de blommor du skapar.

Hur man gör din egen klumpa ihop sig

Det här receptet gör ungefär två kilo tuggummipasta som är tillräckligt för en hel trädgård med handgjorda sockerblommor !

Du kommer behöva:

Vad ska man göra:

Häll äggvitorna i mixerskålen och slå med paddla eller scraper-fastsättning i ca 10 sekunder vid hög hastighet.

Förvara tuggummiförpackningar i en tätbar plastpåse i minst 24 timmar före användning. Den kan hållas fryst i upp till två år om så önskas. När du är redo att använda tandköttpastaen, ät i vegetabilisk förkortning för att mjuka det.

Tips för Perfect Gum Paste

  1. Justera mängden socker du använder baserat på din fuktighet. Lägg till mer om det finns mycket fukt i luften; lägg till mindre om det är torrt.
  1. Skrapa alltid skålens sidor, som med något recept, för att säkerställa att allt pulveriserat socker blandas med ägget.
  2. Blanda inte ägg och socker. När det är klart kommer blandningen att bli mycket tjock och blank och se ut som maräng. Underblandning kommer att producera gummipasta som inte är smidig eller lätt att hantera.
  3. Stänk tylospulvret i blandningsskålen medan du kör spjället med låg hastighet. Doppa inte bara in pulvret eller det kommer klumpa upp.
  4. Ta extra tid att skrapa bort padden och samla så mycket tandköttpasta som möjligt, eftersom även en liten mängd kan skapa några blommor.
  5. Separera tandköttspasta i minst två mindre bollar så att det är lättare att knä.Tillsätt extra pulveriserat socker i mycket små mängder när du knådar tandköttpastaen eftersom det är svårt att ta bort för mycket socker om din textur blir torr!
  1. Gumpasta torkar mycket lätt ut om den lämnas utsatt för luft, så omslut den färdiga bollen och bollen väntar på att bli knådad tätt i plastfolie. Den färdiga kulan av gummipasta borde också placeras i en Ziploc väska med allt överskott av lufttryckt ut.