Beef Marinade för en kinesisk Stir-Fry

Vi kanske tänker på stekpannor som en snabb kokningsmetod över mycket hög värme, men det finns faktiskt ett steg före ingredienserna slår wok. De bästa kinesiska pommes frites börjar med en marinaden, vilket gör att köttet, kycklingen eller skaldjur kan absorbera lite smak innan den kokas med grönsakerna. Du kommer att märka de flesta stekpanna recept ingredienslistor kan delas upp i en marinade, en sås och kött och grönsaker. Om du har den här marinaden under ditt bälte, kan du kasta ihop en autentisk kinesisk stekpanna på nolltid - perfekt för en upptagen veckodag.

Detta lätta marinadrecept är bra med en biffsteg-stek och fungerar bra med 3/4 till 1 pund linse eller rundkött, skuren i tunna skivor. Kombinationen av oststersås och socker går bra med flera recept, inklusive tomatbiff Kinesisk stekfru.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Till en skål med det tunt skivade nötköttet, tillsätt ingredienserna, en i taget.
  2. Blanda försiktigt för att kombinera och låt marinera i 15 minuter, eller som receptet instruerar.

Tips och Recept

Denna marinaden kommer definitivt att göra en bättre stekning, men om du inte skär nötet ordentligt kan köttet förstöra skålen. Det finns några tips vid skivning av nötkött för stekning. Först, när du skär nötköttet, är det viktigt att skära den över kornet, vilket hjälper till att smälta det.

För att bestämma vilken riktning kornet är, titta på toppen av köttstycket och se om muskelfibrerna löper vertikalt eller horisontellt. Skär sedan vinkelrätt mot den linjen.

För det andra vill du vara säker på att skära köttet smidigt och i likformiga bitar. Detta kan vara utmanande om nötköttet är rumstemperatur, så du kanske vill popa den i frysen i 20 till 30 minuter först. Detta gör det mycket lättare att skapa tunna bitar av nötkött som är lika stora.

När du har din nötkreaturs marinering kan du förbereda resten av receptets ingredienser. När du är redo och redo att laga mat, ta av köttet och kasta marinaden.

Även om några av dessa recept inkluderar en marinaden, kan du byta ut det här receptet här. Ge rostbiff med mungbönspiror ett försök eller en biffsteg med bok choy och svamp . Du kanske också gillar stir-fry biff med bambuskott , en mild och knäckt grönsak som hela familjen kommer att älska.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 64
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,928 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)