Bay-kammusslor med vitlök

Bay kammusslor är mycket mindre än havskammusslor, i genomsnitt ca 100 per pund; havskammusslor är cirka tre gånger större, i genomsnitt ca 30 per pund. En uppenbar fördel är den korta matlagningstiden som kammusslor behöver, plus de tenderar att vara mer ömma och lite sötare.

Kammusslorna tar mycket lite förberedelse; kasta dem med lite mjöl och hugga vitlöket . Eftersom tillagningstiden bara är cirka 3 minuter, har du alla ingredienser och måltidsartiklar redo när du lägger kammusslorna till pannan. Undvik att överkoka dem, eftersom de kan bli tuffa och gummiliknande när de är överkokta.

Om du vill lägga till grönsaker i kammusslor är svampar ett bra val. Saute ca 1 kopp skivad svamp i ca 2 minuter innan du lägger kammusslorna till pannan. Eller för en smokey smak, garnera kammusslor med några matskedar kokta smulade bacon eller pancetta . Brunt smör är en annan utmärkt smakförstärkare. Brun 2 till 3 matskedar smör och drizzle över de kokta kammusslorna.

En kombination av vitlök och olivolja gör smakerna i denna maträtt likadana räkor . De gör en välsmakande topping för varmt kokt ris. Angel hår pasta är ett annat utmärkt val. Garneringen av färskhackad persilja ger smak och färg till maträtten. Känn gärna kammusslorna med skivade gröna lökskivor eller gräslök om du vill. Eller stänk kammusslorna med strimlad eller riven parmesanost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kammusslorna noggrant med kallt vatten och torka dem torrt med pappershanddukar.
  2. Lägg mjölet i en grundskål; rulla kammusslorna i mjölet.
  3. Värm olivoljan över medium låg värme. När oljan är varm, sätt i kammusslorna och koka i 90 sekunder, rör om ofta.
  4. Tillsätt den malet vitlök och rör om att blanda. Fortsätt att laga mat och vrida i ca 1 1/2 till 2 minuter längre.
  5. Garnera kammusslor med hackad persilja och servera med citron kilar, om så önskas.
  1. Servera med varmkokt pasta eller ris tillsammans med sautad spenat eller schweizisk chard.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 1 101 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 4 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)