Easy Oven Cooked Bacon

Bacon ... otroligt utsökt, gör vegetarianer bryta sina löften, botar alla sjukdomar. Tyvärr har det alltid varit en smärta att laga mat. När du lagar matet på spisen, spricker det överallt, även när du använder dessa sprutvakter, och pannan blir täckt av bränt baconfett. Det fettet kan också samlas på dina skåp, och då måste du skrapa smöret av dina skåp

Men det finns ett sätt att undvika stänk, skadade stekpannor och ett stökigt kök: ugnskokt bacon! Ugnskokt bacon kan låta lite udda, eller som det blir mer tidskrävande. Det kan tyckas att det skulle splashs över ugnen. Men det här är en idiotsäker metod för att spricka, perfekt bacon. Eftersom baconet är jämnt uppvärmt och uppvärmt på båda sidor samtidigt tillåter bacon att laga mat helt utan sputters eller pops.

Ingen röra, ingen krångel och minimal rengöring. Ugnskokning gör det också helt platt. Detta gör det väldigt lätt att hugga, lägga till smörgåsar och burritos eller bara servera med perfekt äggröra och pannkakor .

Oavsett om du gillar din bacon extra krispig eller med lite tuggla kvar, är det den perfekta hemligheten att laga felfri bacon.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F. Placera kokplattan i mitten av ugnen. Det kommer att vara lite eller ingen splashing som baconkokarna. Om den placeras för nära toppen av ugnen kommer bacon att brinna. Om den placeras för nära botten kommer den inte att lagas grundligt.
  2. Lina jelly roll pan med tinfoil för att fånga allt smörjmedel, så du kan bara lyfta av tappningen och släng den i papperskorgen när du är klar.
  1. Placera ett kylskåp på kakan ovanpå foliefodret.
  2. Lägg ut baconremsor på kylstället. Remsorna kan röra när de kommer att krympa när de lagas. Det kan hända att du måste lägga några bitar av bacon bredvidvis och längdvis.
  3. Placera gelépannan i ugnen på mittstativet. Koka i ca 10-12 minuter eller tills bacon är kokad till önskad krispighet. Det ska enkelt lyftas av kylaggregatet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 18
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 63 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)