Muesli Bars Recept

Detta enkla muesli barrecept gör en läcker, snygg snack fylld med näringsrika, torkade frukter och nötter.

I det här receptet använder vi raka pumpafrön, solrosfröer, osöttade torkade eller torkade kokosnötter, osöttade torkade tranbär och sesam- och linfrön. Men du kan skräddarsy tillägget för att passa din personliga smak.

Alla ingredienserna är bundna av en blandning av smör, honung och lite brunt socker. Myslibommarna kan hållas i en lufttät behållare i minst 1 vecka - om de inte redan har ätit, förstås!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj och linja en 9 tum (22 cm) kvadratisk bakpannfack med pergamentpapper. Avsätta.
  2. I en stor stekpanna över låg till medelvärme, rosta de valda havrena, osötad torkad (torkad) kokosnöt, vetex, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön, rör om ibland i 8 minuter eller tills gyllene. Var försiktig så att du inte bränner blandningen. Överför till en metallskål. Lägg åt sidan för att kyla.
  3. När blandningen är kall, rör om osötad torkad tranbär och linfrön.
  1. I en liten kastrull över medelvärme, laga smöret, honung och packat brunt socker. Rör ständigt i 3 till 4 minuter eller tills socker har upplösts.
  2. Koka upp, minska värmen till låg och sjuda, utan omröring, i 5 minuter. Tillsätt varm smörblandning för att torka ingredienser. Rör väl tills den kombineras.
  3. Sked blandningen i den färdiga bakpannan. Använd baksidan av en stor metallsked för att trycka ner blandningen ordentligt och jämnt.
  4. Låt svalna och skär sedan i 8 bitar.
  5. Barerna kan lagras i en foliefodrad lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Free-Form Muesli

Om du gillar att din mysli lossnar på yoghurt eller ätas med mjölk som spannmål, tryck inte blandningen i en bakpanna. Den lösa blandningen kan förvaras i en lufttät behållare i upp till 1 månad. Här är fler tips för att göra mysli som du gillar det.