Bakade fläskkotletter med svampsås

Dessa läckra bakade fläskkotletter kommer att vara en favorit hos familjen, med enkel förberedelse och en smakfull hemlagad sås. Fläskkoteletterna är bakade med skivad svamp och en smakfull hemlagad sås.

Lägg till potatismos eller ris och dina favoritgrönsaker för en god och tillfredsställande måltid.

Jag använde mittskivor med lårskivor i receptet, men det är gratis att använda ribbkoteletter eller köttiga ribbor i landstil.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en bred, ytlig skål kombineras 1/4 kopp mjöl , paprikan, 1 tesked salt och 1/4 tesked peppar; Rör om att blanda väl. Skaka upp koteletterna lätt för att täcka alla sidor.
  2. Smält 2 msk smör i en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme. lägg till svampen och laga tills det är mjukt och guldbrunt. Ta bort till en tallrik och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt 1 matsked olivolja till pannan och bruna fläskkoteletterna i ca 3 till 4 minuter på vardera sidan. Avlägsna fläskkoteletterna till en bageri, topp med svampen och lägg åt sidan.
  1. Tillsätt resterande 4 matskedar smör till pannan och tillsätt lök och selleri. Koka, rör om tills lök är genomskinligt.
  2. Tillsätt resterande 1/4 kopp mjöl till stekpannan; rör om att blanda ordentligt i lökblandningen. Koka rouxblandningen i ca 2 minuter, omrör hela tiden.
  3. Tillsätt kycklingbuljongen och mjölken. Koka, rör om tills det är förtjockat. Rör i svampen och tillsätt salt och peppar efter behov. Rör i citronsaften.
  4. Förvärm ugnen till 350 F.
  5. Häll såsblandningen över koteletterna i bakfatet.
  6. Täcka pannan tätt med folie och baka i 45 minuter till en timme, eller tills fläskkotlet är ömt.

Serverar 4 till 6.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 532
Totalt fett 35 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 132 mg
Natrium 616 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)