Polska Dill Pickles (Ogórki Kiszone) Recept

Detta enkla recept på polska dillpipor eller ogórki kiszone (oh-GOORR-kee kee-SHOH-neh), som bokstavligen betyder syltade gurkor, anpassades från en av Marcin Filutowicz, professor i bakteriologi vid University of Wisconsin i Madison.

Skönheten i detta recept ligger i dess anpassningsbara avkastning. Du kan bara göra en 1-quart sats eller så många quarts som du vill och de kommer ut perfekt varje gång.

Salt och naturligt förekommande mjölksyra är de enda konserveringsmedlen i dessa pickles, så det är kritiskt att använda flaskvatten och betning eller koshersalt . Hantering av burk eller vattenbad är inte nödvändigt.

De angivna beståndsdelarna är för ett 1-kvarts utbyte som kommer att tjäna 8 till 10 personer. Picklesna är redo att äta om fem till sex veckor om du inte använder snabbhaltig pickle (klar i två till tre veckor) instruktioner som beskrivs i anmärkningen nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera senapsfrön , 1 vitlöksklyfta och dill i en steriliserad kvartsburk. Tätt packa gurkorna i burken, placera den sistnämnda horisontellt för att hålla gurkorna nedanför saltlösningen. Top med resterande vitlöksklyfta.
  2. Lös upp saltet (för skarpa pickles, måste du använda flaskvatten och antingen betning av salt eller kosher salt) i flaskvatten.
  3. Fyll burken till inom 1/4 tum från toppen. Täck burken löst med ett steriliserat lock och håll det på ett kallt ställe (55 F till 60 F).
  1. Krukorna får inte stängas för hårt, för när jäsning sker, måste den ackumulerade koldioxiden kunna fly. Några sopningar av saltlösning är oundvikliga, så lagras på ett ställe där läckage inte kommer att bli ett problem.
  2. Fermentering tar vanligtvis fem till sex veckor. När jäsningen är klar, dra åt locken. Om locket spänns för tidigt kommer den fångade koldioxiden att göra picklesna grumliga. Om locket inte stramas efter fermentering kan förstöring ske.

Anmärkning: Snabb äterpipor (klar i två till tre veckor) kan göras genom att minska saltet till 1 1/2 matskedar per kvarts vatten i flaskan och tillåta jäsning att äga rum vid rumstemperatur (70 till 75 grader).

Källa: Anpassad från ett recept av Marcin Filutowicz, professor i bakteriologi vid University of Wisconsin i Madison.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 31
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 417 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)