Bailey's Irish Cream White Fudge

Ta ut Baileys! Vill du ge ditt godis lite spark? Denna irländska krämfudge är en mjuk vit chokladfudge som spikas med irländsk krämlikör. Det är perfekt för St Patrick's Day, eller när som helst du vill göra ditt fudge lite mer intressant!

Detta recept är baserat på mitt favoritvita chokladfudge- recept, som snabbt och enkelt kommer ihop. Tillägget av irländsk krämlikör ger fudgen en djupare och rikare smak. Det tillsätts innan fudgen kokas, så det mesta av alkoholen kockar av och lämnar smaken bakom. Vi har inkluderat anteckningar längst ner i receptet om du vill göra en variation med mindre alkohol eller om du vill ge din fudge en kaffesmak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 8x8-tums pan genom att föra den med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray. Detta ger en fudge ca 1 "tjock. Om du föredrar en tunnare fudge, använd en 9x9 pan.
  2. Placera smöret, sockret, grädden, irländsk krämlikör, och salt i en tungbottnad medelstora kastrull över medelhög värme. Rör om tills sockret och smör smälter.
  3. Fortsätt att laga fudgen, omrör ofta, tills det kommer att koka. Borsta ner sidorna av pannan för att förhindra att sockerkristaller bildas.
  1. När du kokar, sätt in en godtermometer och koka tills den läser 235 F (114 C) på termometern.
  2. En gång till rätt temperatur, ta bort pannan från värmen och tillsätt den vita chokladflisen och marshmallowkräm.
  3. Stir kraftigt tills chips och marshmallow grädde smälts och införlivas. Om nödvändigt återställ fudgen till värmen under korta perioder för att smälta flisen.
  4. Tillsätt vanilj och rör om. Häll fudgen i den beredda pannan och släta den i ett jämnt lager.
  5. Låt det ställa rumstemperatur i 3-4 timmar, eller i kylskåp i 1-2 timmar.

För att servera, skära den i små 1-tums bitar. Förvara Irish Cream Fudge i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka eller i kylskåpet i upp till två veckor.

variationer

Om du vill ha en mindre uttalad likörsmak, minska likören till 2 msk. och tillsätt ytterligare 2 msk. av tung grädde. Dessutom, om du vill lägga till en kaffesmak till ditt fudge, kan du lägga till 1 / 2-1 tsk. omedelbart kaffe eller espressopulver till fudge-blandningen innan det kokar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 44 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)