Shamrock Fudge

Shamrock Fudge är det perfekta godiset för St Patrick's Day ! Den har en uppfriskande minty smak, en ljusgrön färg, och är dekorerad med valfria men högst rekommenderade-godis shamrocks! Denna vita chokladbaserade fudge är lätt att göra, kommer snabbt ihop, och är bara saken för en St Patrick's Day party.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 9x9-tums pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Placera smöret i en kastrull över medelvärme och värm den tills den nästan smält. Tillsätt grädde, salt och socker till smält smör. Rör om och om medan sockret smälter och blandningen värms upp.
  3. Fortsätt att laga fudgen, rör om så småningom tills det kommer att koka. När du kokar, sätt in en godtermometer och fortsätt att laga mat och rör om tills termometern når 235 F (113 C).
  1. En gång vid 235 F, ta bort pannan från värmen och tillsätt den vita chokladflisen och marshmallowkräm. Rör kraftigt tills fläsk och grädde smälts och införlivas. Om nödvändigt återställ fudgen till värmen under korta perioder för att smälta flisen.
  2. Tillsätt mynt extraktet och några droppar grönfärgning och rör om. Häll fudgen i den beredda pannan och släta den i ett jämnt lager. Låt det ställa rumstemperatur i 3-4 timmar, eller i kylskåp i 1-2 timmar. Skär fudgen i små rutor för att servera.
  3. Om du vill lägga till shamrockdekorationerna smälter du den gröna godisbeläggningen i mikrovågsugnen och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning. Häll den smälta beläggningen i en papperskegle (rekommenderas) eller en plastpåse med ett hål som skärs i hörnet. Rör en shamrockform på toppen av varje fudge-kvadrat. För att göra det lätt tycker jag om att tänka på dem som tre hjärtan kopplade i mitten, med en stam som kommer ut ur botten. Medan beläggningen fortfarande är våt kan du toppa shamrocken med en guldstänk eller sockerpärla, om du vill. Upprepa tills alla bitar av fudge har candy shamrocks.
  4. Förvara Shamrock Fudge i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka, eller i kylskåpet i upp till två veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 132
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)