Andouille korv och potatis Hotpot

Detta är en läcker andouille korv och potatisgryta, jag tar på den tröstande Lancashire hotpotten. Jag använde en kokt andouille korv i detta recept, men gärna använda kokta milda italienska korv eller liknande korv.

Om du föredrar en mindre kryddig korv, gör maträtten med polsk korv eller en kyckling eller kalkonrökad korv.

Relaterad
Padda i hålet med Andouille korv

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör en 2-kvarts djup gryta. Värm ugnen till 350 °.
  2. Smält 1 matsked smör med olivoljan över medium värme. Tillsätt lök och korv; koka, omrör, tills lök är snyggt brunat.
  3. Lag en tredjedel av potatisarna, strö över salt och peppar och lägg sedan över halva korv och lökblandning. Strö med 1/2 av timjan. Upprepa skikten, sluta med de återstående tredjedelarna av potatis. Häll kycklingbuljongen i grytan. Stänk det översta lagret av potatis med salt och peppar. Skär de återstående 1 msk smör i mycket små skivor. Pipa potatisskiktet överallt.
  1. Smör en bit folie. Täck potatisarna med folien, pressa ner så att smörjsidan av folien vilar på potatisarna. Väg folien nedåt med en liten bakfat eller ugnssäker skål.
  2. Baka i 1 timme. Avtäcka och baka i ca 45 minuter längre, eller tills potatis är mjuka och guldbruna.

Du kanske också gillar

Andouille Makaroner och Ost

Crock Pot Pea Soup Med Spicy Andouille Korv

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 483
Totalt fett 31 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 1,050 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)