Rainbow Fudge

Rainbow Fudge är en underbar fudge gjord av sex färgglada lager av vit chokladfudge! Det är lite tidskrävande eftersom varje lager är tillverkat individuellt, men det är inte alls svårt eftersom det görs helt i mikrovågsugnen. Du kan alltid variera lagerlagens färger för att passa din smak. Servera denna vackra och iögonfallande fudge vid din nästa fest, dusch eller firande!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Lina en 9x9-pan med aluminiumfolie och spray folien med nonstick matlagningsspray. En 9x9-pan ger ett fudge som är lite över en tum lång. Om du vill ha högre fudge, kommer en 8x8-pan att producera bitar som är nästan 2 tum höga.

2. I en skål, kombinera 6 uns (ca 1 kopp) hackad vit choklad eller vita chokladflisar, 1/2 kopp söt kondenserad mjölk, en nypa salt och 1/2 tesked vaniljextrakt.

Mikrovågsugnen skålen i 30 sekunder, rör sedan om. Fortsätt till mikrovågor den vita choklad i 15 sekunders mellanrum tills det är helt smält och smidigt när du rör om. Detta kan ta var som helst 45-90 sekunder beroende på styrkan på din mikrovågsugn. Titta noggrant, eftersom vit choklad lätt kan scorch.

3. När du har smält och smidigt, lägg till några droppar lila gelmatfärgning och rör om tills färgen är dispergerad. Skrapa fudgen i den färdiga panelen och släta den i ett jämnt lager. Det blir mycket tunt, men kom ihåg att vi gör sex lager i alla! Koka pannan för att ställa in skiktet, i ca 30 minuter i kylskåpet eller 10 minuter i frysen.

4. Upprepa processen från steg 2 igen. Den här gången, när din vita choklad smälts, lägger du till blå matfärg och rör om tills det är kombinerat. Häll den blåa fudgen över lila skiktet och sprida ut det, sedan kyla fudgen igen.

5. Fortsätt att upprepa processen genom att lägga till gröna, gula, orange och röda lager av fudge. När du har lagt till ditt slutliga lager, kyl fudgen i flera timmar tills den är helt inställd.

6. När du är redo att skära den, ta bort fudgen från pannan med folien som handtag. Använd en stor vass kockkniv för att skära fudgen i små 1-tums stycken för att servera. Rainbow Fudge kan förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en månad. För bästa smaken och konsistensen, låt den sitta vid rumstemperatur i 15 minuter före servering.

Klicka här för att se alla Fudge Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 29 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)