Khatta Meetha Baingan (söt och sur Aubergine Curry)

På hindi betyder khatta surt och meetha betyder sött. Söta, sura och heta smaker kombinerar vackert i denna läckra grönsakskål.

Aubergine är rik på fytonäringsämnen (naturligt förekommande näringsämnen som hjälper till att bekämpa sjukdomsframkallande fria radikaler) och kostfiber. Jag skämtar alltid på hur jag aldrig har träffat en aubergine som jag inte älskade! Denna maträtt är inget undantag. Khatta meetha baingan är gjord med små babyäggplanter och är av nordindiskt ursprung. Det är en bra maträtt att äta själv eller med varm chapatis (indisk platebröd) eller nybakad basmati-ris. Du kan också betjäna det som en väldigt väldigt god maträtt som en del av en större, mer utarbetad måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim stammarna av äggplanterna väldigt lite på spetsen och släng sedan äggplanterna i kvarter så att du inte går hela vägen upp till stammen. Lämna lite oklippt eftersom detta håller kvarteren tillsammans.
  2. Värm matoljan i en panna och lägg till curryblad, senap och kumminfrön . När de slutar spluttering, tillsätt den riven ingefära och finhackad vitlök och sauté i en minut.
  3. Tillsätt nu torkade chili och sauté i ytterligare en minut eller två.
  1. Tillsätt koriander, gurkmeja och röda chilipulver, ättika, tomater, tomatketchup och rör om att blanda allt gott tillsammans. Sauté i en minut.
  2. Lägg nu till de trimmade och slitna äggplanterna, strö med salt till smak och koka tills äggplantorna är ömma.
  3. När du är klar, stäng av värmen och garnera skålen med de hackade korianderbladen.
  4. Servera med nyframställda, heta chapatis (indisk platebröd) eller parathas (pan-stekt indisk platta).

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 386
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 264 mg
kolhydrater 90 g
Kostfiber 44 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)